fbpx
Сьогодні
21:59 13 Лис 2023

Більше ніж під Бахмутом: Барабаш розповів про втрати ворога на Авдіївському напрямку

Втрати росіян на Авдіївському напрямку вже перевищили втрати в Вугледарі, й під Бахмутом.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на заяву начальника Авдіївської міської військової адміністрації Віталія Барабаша.

За даними Барабаша, з боку російських військових вже однозначно кілька тисяч загиблих, мінімум три-чотири тисячі.

"Ну і поранених там уже точно сім-вісім тисяч. Багато хто каже, що втрати ворога на Авдіївському напрямку вже перевищили його втрати й у Вугледарі, й у Бахмуті", – наголосив глава ОВА.

Щодо техніки, за даними Барабаша, цифри називають різні. Одні повідомляють, що окупанти втратили понад 200 одиниць техніки, інші – що понад 400.

"Я більше схильний до другого варіанту. Адже тільки за першу добу цього загострення, 10 жовтня, коли вони пішли, їхало майже 100 одиниць техніки й близько 60 з неї було знищено. Вони йшли колонами, під час першої хвилі багато техніки знищено", – пояснив він.

Барабаш пояснив, що бої між українськими та російськими військовими зараз відбуваються в районі самого терикону.

"Терикон загалом цінності не має, це – просто насип вугільної породи. Зараз це сіра зона і бої тривають у районі цього терикону. Просто сама Авдіївка, весь цей плацдарм, все місто географічно розташоване на висоті, з Авдіївки видно Донецьк і Ясинувату. Саме тому їм це потрібно", – пояснив глава ОВА.

Що відомо про ситуацію поблизу Авдіївки

Як ми писали, розвідувальний центр Сил оборони Естонії заявив, що найближчими тижнями рф продовжить підтримувати інтенсивність бойових дій з метою захоплення міста Авдіївка у Донецькій області до кінця цього року.

Попри те, що за даними речника Сил оборони Таврійського напрямку Олександра Штупуна, окупанти станом на 29 жовтня втратили від початку наступу на Авдіївку 6 500 військових.

У британській розвідці стверджують, що на Донеччині активні штурми окупаційних військ у районі Авдіївки призвели до збільшення втрат в армії рф у війні проти України на 90%.

Керівник міської військової адміністрації Віталій Барабаш розповів, що російські війська безперервно обстрілюють Авдіївку, і за таких темпів місто за 2-3 тижні може перетворитися на повністю зруйновану Мар'їнку.

10 листопада виповнився місяць, як росіяни почали активно штурмувати околиці Авдіївки на Донеччині. За цей період РФ втратила близько 10 тисяч солдатів на цьому напрямку, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Залужний зазначив, що за цей час українські воїни знищили:

  • понад 100 ворожих танків;
  • 250 інших бронемашин;
  • близько півсотні артилерійських систем;
  • 7 літаків Су-25.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: