fbpx
Сьогодні
Відео 11:41 03 Лис 2023

Наєв привітав інженерні і ракетні війська та артилерію з професійними святами

Фото: mil in ua

Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв привітав з професійними святами інженерні і ракетні війська та артилерію. Він заявив, що на сучасному етапі збройного протистояння ефективне ведення бойових дій неможливе без їх могутньої підтримки.

Як передає Рубрика, про це він заявив у Фейсбуці.

"Шановні воїни, побратими! Щиро вітаю вас із професійними святами – Днем інженерних військ і Днем ракетних військ і артилерії! На сучасному етапі збройного протистояння ефективне ведення бойових дій як у наступі, так і в обороні, неможливе без вашої могутньої підтримки", – зазначив командувач.

За словами Наєва:

"Завдяки високому рівню підготовки й майстерності ваша потужність зростає з кожним упевненим кроком уперед. Отримавши у війні з російськими загарбниками величезний бойовий досвід та опанувавши новітні зразки озброєння та техніки, ви стали без перебільшення одними з найкращих у світі".

Як підкреслив Наєв, вміннями, наполегливістю та вмотивованістю артилеристів сьогодні захоплюється весь світ.

Влучний артилерійський вогонь та ефективні ракетні удари безповоротно знищують бойовий потенціал ворожих угруповань, щоденно наближаючи перемогу.

Військові інженери зазвичай першими прокладають безпечні проходи в мінних полях для просування піхоти й техніки, знешкоджують вибухові пристрої, будують переправи та фортифікаційні споруди, зауважив командувач.

"Українці глибоко вдячні вам за сумлінне виконання військового обов'язку, мужність, відвагу та рішучий опір окупантам", – наголосив він.

Довідка

В Україні 3 листопада відзначається День ракетних військ і артилерії, а також День інженерних військ.

День ракетних військ і артилерії встановлений указом Президента 1997 року.

З 2014 року українські артилеристи виконують завдання з відбиття російської агресії.

День інженерних військ встановлений в Україні згідно з указом Президента від 27 жовтня 1999 року.

Інженерні війська виконують надзвичайно складну та відповідальну місію – інженерне забезпечення підрозділів у кожному з видів та родів військ ЗСУ.

Як повідомлялось, війська ЗСУ продовжують ведення оборони на сході та півдні, наступальної операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Протягом минулої доби відбулося 50 бойових зіткнень. 

Втрати ворожої армії у війні в Україні на п'ятницю, 3 листопада, склали 850 загарбників, загальна кількість втрат військ росії з початку вторгнення становить 303270 військових. Крім того, ЗСУ збили дві крилаті ракети.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: