fbpx
Сьогодні
17:58 02 Лис 2023

Експорт українського зерна обговорив Кулеба з очільником МЗС Туреччини

Голова МЗС України та Туреччини Дмитро Кулеба та Хакан Фідан. Фото: (twitter.com/DmytroKuleba)

2 листопада міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся зі своїм турецьким колегою Хаканом Фіданом: вони обговорили експорт українського зерна на світові ринки та ситуацію з безпекою в Чорноморському регіоні.

Про це пише Рубрика, посилаючись на повідомлення Кулеби в Twitter.

"Перебуваючи в Берліні, я зустрівся зі своїм турецьким колегою Хаканом Фіданом. Ми обговорили ситуацію у сфері безпеки в Чорноморському регіоні та експорт українського зерна на світові ринки", – заявив він.

Окрім цього, міністри також обговорили ситуацію на Близькому Сході.

Зазначимо, що сьогодні в Берліні проходить зустріч міністрів закордонних справ за ініціативи глави німецької дипломатії Анналени Бербок.

Під час конференції щодо розширення Європейського союзу, вона зазначила, що під час саміту ЄС у грудні цього року Україну, ймовірно, очікує позитивний сигнал з боку країн-членів Європейського союзу.

"Серце Європи б'ється в Києві… Ми хочемо бачити Україну членом нашого Союзу. І я переконана, що Європейська рада цього грудня надасть цей сигнал", – заявила Бербок.

На неї запрошені керівники МЗС держав ЄС, країн-кандидатів, зокрема України, а також Грузії, як потенційного кандидата.

Як ми писали, глава МЗС України Дмитро Кулеба вирушив у Берлін на міністерську конференцію щодо майбутнього Європейського Союзу та вступу України до Євроблоку.

Довідка

Нагадаємо, у липні росія заявила, що виходить із "зернової угоди" через нібито невиконання її умов. Після цього окупанти почали обстрілювати українські порти та зернову інфраструктуру на півдні України.

У серпні Україна оголосила про відкриття у Чорному морі тимчасових коридорів для торговельних суден. ВМС України наголосили, що зберігається загроза з боку рф.

Маршрути передусім призначені для виходу цивільних суден, що знаходяться в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний ще з початку повномасштабного вторгнення росії.

На сьогодні Україна за час роботи тимчасового морського коридору експортувала майже 700 тисяч тонн зерна переважно в країни Європи та Африки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: