fbpx
Сьогодні
10:07 01 Лис 2023

Кулеба візьме участь у зустрічі щодо реформи ЄС та вступу України, що відбудеться в Берліні

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба Фото: © RCO/Oleksandr Zakletskyі

Глава МЗС України Дмитро Кулеба вирушає у Берлін на міністерську конференцію щодо майбутнього Європейського Союзу та вступу України до Євроблоку.

Про це Кулеба розповів у своєму Instagram, пише Рубрика.

"Завершую робочий день і вирушаю у відрядження до Берліна. Там відбудеться важлива міністерська зустріч про майбутнє ЄС і вступ України до Євросоюзу.

А цей ведмедик-символ Берліна в моєму кабінеті випромінює оптимізм щодо нашого європейського майбутнього",  написав Кулеба 31 жовтня увечері.

Очільник зовнішньополітичного відомства зазначив, що на конференції обговорюватимуть, як має змінитися Європейський Союз у зв'язку з набуттям членства Україною та іншими державами.

"Це дуже добре, що нас хочуть чути, що не вирішують за нашою спиною. Я завжди казав, що Україна – першокласна країна, і вона буде першокласним членом Європейського Союзу", – наголосив глава МЗС.

Нагадаємо, 2 листопада у Берліні зберуться очільники та представники МЗС усіх держав-членів Євросоюзу, а також усіх держав-кандидатів.

Це буде перша подібна велика зустріч, присвячена реформі Євросоюзу.

На ній Київ наполягатиме на неприпустимості того, щоб політичні умови розширення Євросоюзу гальмували вступ України після того, як Київ виконає законодавчі та технічні вимоги для членства.

Зазначимо, раніше Кулеба заявив, що найближчим часом з'являться новини з "позитивним ефектом" на рух України до членства в Європейському Союзі.

"Я думаю, що з кінця цього тижня ви побачите події і новини, які будуть мати позитивний ефект. Українська влада працювала над тим, щоб виконати все, що потрібно з нашого боку.

Президент України контролював цей процес, надавав імпульсу, коли щось прописало, гальмувало.

Я неодноразово казав у попередні місяці, що якщо не буде форс-мажорів, то до кінця цього року Україна відкриє переговори щодо членства в Європейському Союзі", – сказав очільник української дипломатії.

Зауважимо, що вже 8 листопада Єврокомісія у своєму щорічному звіті надасть оцінку прогресу України на шляху до членства в ЄС. Найімовірніше, вона буде позитивною, однак Києву можуть висунути додаткові умови.

Нещодавно президент Зеленський заявив, що це рішення може стати найсильнішим у десятилітті: Україна чекає перемовин.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: