fbpx
Сьогодні
14:31 02 Лис 2023

Бербок анонсувала позитивний сигнал щодо вступу України в ЄС: серце Європи в Україні

English version here

Фото: flickr.com

Під час саміту ЄС у грудні цього року Україну, ймовірно, очікує позитивний сигнал з боку країн-членів Європейського союзу.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на міністра закордонних справ Німеччини Анналену Бербок під час конференції щодо розширення Європейського союзу.

"Серце Європи б'ється в Києві… Ми хочемо бачити Україну членом нашого Союзу. І я переконана, що Європейська рада цього грудня надасть цей сигнал", – заявила Бербок.

Очікується, що під час саміту Європейського союзу, який відбудеться вже в грудні поточного року, лідери країн ЄС розглянуть питання можливого початку переговорів з Україною про її інтеграції до блоку.

Це відбудеться на основі оцінки Європейської комісії щодо виконання Києвом кандидатських критеріїв, яку оприлюднять вже 8 листопада.

Як відзначила міністр, рух до ЄС вимагає багато зусиль від країн-кандидатів, у зв'язку з чим вона розуміє наскільки цей процес є важким для України, яка перебуває у війні.

"Тому так важливо, сказати… що ми будемо супроводжувати вас на цьому шляху фінансово, структурно, матеріально", – додала вона.

Як повідомлялось, глава МЗС України Дмитро Кулеба вирушив у Берлін на міністерську конференцію щодо майбутнього Європейського Союзу та вступу України до Євроблоку.

Що відомо про вступ України до ЄС

Нагадаємо, що  у липні президент Володимир Зеленський у Вільнюсі обговорив із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем можливість наприкінці року почати переговори про членство України в ЄС.

Євросоюз визнав Україну та Молдову офіційними країнами-кандидатами незабаром після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Раніше очільниця ЄК заявляла, що Україна, якщо збереже поточний темп реформ, то зможе швидко досягти успіху у процесі вступу до Європейського Союзу.

Як писала Рубрика, Урсула фон дер Ляєн у 500-й день повномасштабного вторгнення рф в Україну запевнила, що ЄС і надалі підтримуватиме Київ.

Лідери ЄС мають ухвалити рішення про офіційне відкриття переговорів про вступ України та Молдови на грудневому саміті, після того, як проаналізують звіт Європейської комісії.

Уже 8 листопада Єврокомісія у своєму щорічному звіті надасть оцінку прогресу України на шляху до членства в ЄС. Найімовірніше, вона буде позитивною, однак Києву можуть висунути додаткові умови.

Нещодавно президент Зеленський заявив, що це рішення може стати найсильнішим у десятилітті: Україна чекає перемовин.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: