fbpx
Сьогодні
13:46 28 Вер 2023

В ЄС допускають можливість розширення блоку до 36 держав

В Євросоюзі допускають можливість розширення блоку до 36 країн-членів.

Про це йдеться в анонсі неформальної зустрічі міністрів, опублікованому Іспанією, яка головує в Раді ЄС, повідомляє Рубрика.

Неформальна зустріч міністрів із загальних питань та політики згуртованості проходить 28−29 вересня в іспанському місті Мурсія.

Ця зустріч стане певним підготовчим етапом до зустрічі Європейської політичної спільноти, що запланована на 5 жовтня у Гранаді, серед головних питань якої – розширення ЄС.

Зазначається, що основна увага під час зустрічі буде зосереджена на необхідності внутрішньої підготовки до можливого розширення до 36 держав-членів і водночас на посиленні підтримки країн-кандидатів у ЄС.

Зустріч складатиметься із серії робочих столів під керівництвом Комісара з питань розширення та політики сусідства Олівера Вархелі, на яких обговорюватимуть вплив можливого розширення на політику ЄС, концепцію поступової інтеграції та те, як наблизити країни-кандидати до ЄС протягом тривалого процесу вступу.

Також в анонсі зазначають, що обговорюватимуться інституційні реформи, які дозволять підготувати блок для майбутнього розширення.

Нагадаємо, що  у липні президент Володимир Зеленський у Вільнюсі обговорив із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем можливість наприкінці року почати переговори про членство України в ЄС.

Раніше очільниця ЄК заявляла, що Україна, якщо збереже поточний темп реформ, то зможе швидко досягти успіху у процесі вступу до Європейського Союзу.

Як писала Рубрика, Урсула фон дер Ляєн у 500-й день повномасштабного вторгнення рф в Україну запевнила, що ЄС і надалі підтримуватиме Київ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: