fbpx
Сьогодні
11:50 27 Жов 2023

Затримано російського інформатора, який коригував ракетні удари рф по Слов’янську та Лиману, – СБУ

Служба безпеки викрила ще одного інформатора спецслужб рф у результаті контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Донеччини.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на СБУ.

Зловмисник збирав для агресора розвіддані про місця базування Сил оборони у Слов'янську, Лимані та навколишніх селищах.

Затримано російського інформатора

Під час поїздок по місцевості він намагався виявляти та фіксувати локації блокпостів, фортифікаційних споруд та опорних пунктів українських військ. Розвідінформація потрібна була окупантам для планування нових та коригування повторних ударів по регіону із застосуванням реактивної артилерії, ударних дронів та керованих авіабомб.

Затримано російського інформатора

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження ворожого інформатора і затримали його у власному помешканні. У зловмисника вилучено мобільний телефон, який він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь рф.

Затримано російського інформатора

За даними слідства, поплічником агресора виявився місцевий житель, якого загарбники дистанційно залучили до співпраці через свого «зв'язкового» у жовтні цього року.

"Ним виявився бойовик терористичного угруповання «днр», який на початку повномасштабного вторгнення вступив до окупаційних угруповань рф. Він підтримував зв'язок з фігурантом у забороненій соцмережі «Однокласники»", – йдеться у повідомленні.

Наразі російський інформатор перебуває під вартою. Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: