fbpx
Сьогодні
09:59 27 Жов 2023

Послухати Сашка Дерманського і знайти домівку цуценятам: у чому рішення

28 жовтня Vivat та UAnimals проведуть читання дитячої книжки «Клуб врятованих. Непухнасті історії» про врятованих тварин. Під час заходу охочі зможуть не лише послухати авторів книжки, а й узяти в сім'ю врятованого цуцика.

У чому проблема?

Команда UAnimals евакуювала з Донеччини цуценят — там вони жили на вулиці і могли загинути від голоду чи обстрілів. Зараз цуценята мешкають у Гостомельському притулку для тварин і дуже потребують опинитися в родинах, які їх любитимуть.

Послухати Сашка Дерманського і знайти домівку цуценятам

Яке рішення?

28 жовтня у київській книгарні Vivat (вул. Сагайдачного, 8) видавництво Vivat і зоозахисний рух UAnimals проведуть спільну акцію «Клуб врятованих. Книжковий день із UAnimals», щоб допомогти привернути увагу до проблеми тварин, які потерпають від війни. Відвідувачі книгарні зможуть допомогти знайти домівку цуценятам із Гостомельського притулку та послухати уривки з книжки «Клуб врятованих. Непухнасті історії» письменника Сашка Дерманського та художниці Тетяни Копитової.

Книжка «Клуб врятованих. Непухнасті історії» вийшла у 2023 році у видавництві Vivat у партнерстві із зоозахисною організацією UAnimals. 5 гривень від продажу кожного примірника буде спрямовано на порятунок тварин. Книжка розрахована на читачів від 9 років і допомагає поговорити з дітьми про етичне ставлення до тварин та допомогу для них.

Як це працює?

28 жовтня з 14:30 до 18:30 цуценята з Гостомельського притулку для тварин, які шукають господарів, перебуватимуть у зручному манежі в приміщенні книгарні, під наглядом волонтерів. Після співбесіди з зоозахисником охочі зможуть забрати песика додому.

«Від початку повномасштабного вторгнення UAnimals рятують тварин із зони бойових дій. Щомісяця на запити цивільних та військових ми вивозимо із прифронтових територій 200-300 тварин. Але мало врятувати — наша задача допомогти їм опинитися в родинах, які їх любитимуть, і отримати шанс на майбутнє. І цей захід, і сама книжка "Клуб врятованих. Непухнасті історії" — це наш спосіб нагадувати про те, що кожне життя важливе», — каже Інга Сакада, керівниця відділу спецпроєктів UAnimals.

З 17:30 до 19:00 письменник Сашко Дерманський та ілюстраторка Тетяна Копитова читатимуть уривки з книжки «Клуб врятованих. Непухнасті історії». Це розповіді про порятунок тварин під час війни, про відповідальність за тих, хто став частиною нашого життя, про вірність, що долає перешкоди, та віру в перемогу.

«"Клуб врятованих. Непухнасті історії" – книжка, заснована на реальних подіях, що, попри війну, сповнені світла і любові. У книжці всі врятовані – саме тому й назва така життєствердна. Вона дає розраду й розповідає про людей із великим серцем, про звірят, які допомагають одне одному. Це книжка великої любові, яку важливо берегти, особливо зараз. Ця книжка – наше нагадування про колосальну працю тих, хто рятує звірят із-під обстрілів, хто надає їм притулок і не дає вмерти з голоду, тих, хто вірить, що сила любові здолає темряву», — каже Олена Рибка, заступниця головного редактора видавництва Vivat.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: