fbpx
Сьогодні
Фото 16:15 26 Жов 2023

Наєв: підготовка українських військових за час війни зазнала кардинальних змін

Фото пресслужби Командування об’єднаних сил Збройних Сил України

За час війни підготовка військових Збройних сил України зазнала кардинальних змін.

Як інформує Рубрика, про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Після початку повномасштабного вторгнення основні зусилля були зосереджені на формуванні та підготовці новостворених військових частин, а також на проведенні заходів відновлення їхньої боєздатності.

Важливу роль у забезпеченні ефективної підготовки особового складу відіграють інструктори, які мають бойовий досвід та є експертами в своїй галузі.

Фото пресслужби Командування об'єднаних сил Збройних Сил України

Вони ментори для новачків, підтримують їх та радять їм, спираючись на власний досвід ведення бойових дій.

На сьогодні ми бачимо, що в збереженні життя піхотинця на полі бою велику роль відіграють засоби повітряного вогневого ураження противника типу БпЛА.

Значну увагу в центрах підготовки приділяють збільшенню кількості фахівців-операторів БпЛА та підвищенню їхньої якості підготовки.

За програмою підготовки фахівців за цим напрямом відпрацьовуємо питання взаємодії підрозділів БпЛА та засобів як для нанесення вогневого ураження противнику, так і для ведення повітряної розвідки вдень та вночі.

Фото пресслужби Командування об'єднаних сил Збройних Сил України

Слід зазначити, що громадські організації також беруть активну участь у підготовці фахівців операторів БпЛА.

Наприклад, громадська організація, центр "КРУК" з квітня 2022 року здійснив підготовку більше 3 тисяч осіб для потреб Сил оборони України.

За словами командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" генерала-лейтенанта Сергія Наєва після того, як західні союзники виділили Україні пакети військової допомоги, в лавах Збройних сил з'явилася велика кількість озброєння та військової техніки, яке кардинально змінює ситуацію на фронті на користь України.

Нагадаємо, раніше Наєв розповідав, що у північній частині України вживаються заходи щодо підвищення ефективності системи протиповітряної оборони.

Окрім того, генерал-лейтенант перевірив підготовку одного з підрозділів Національної гвардії, який незабаром вирушить на фронт.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: