fbpx
Сьогодні
Відео 19:44 01 Жов 2023

Наєв оприлюднив відео роботи одного з найуспішніших екіпажів зенітної установки "Гепард"

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Командувач Об'єднаних Сил Збройних Сил України Сергій Наєв  розповів про двох бійців з успішної команди бойової машини"Гепард".

На своїй сторінці у Facebook він опублікував відео, на якому можна побачити, як працює один із найкращих екіпажів "Гепарда", повідомляє Рубрика.

Сергій Наєв повідомив, що лише за два бойових виїзди український екіпаж німецької самохідної артилерійської установки "Гепард" збив п'ять "шахедів".

Герої ролика — навідник-оператор з позивним "Том" і механік-водій з позивним "Байкер".

Вони входять до складу однієї з найуспішніших обслуг зенітно-артилерійських установок "Гепард". Екіпаж пройшов навчання у Німеччині й не так давно почав виконувати бойові завдання.

"За два бойових виїзди ця команда збила п'ять БПЛА типу Shahed 136. Ще кілька цілей в тому нальоті збили обслуги інших установок дивізіону. Німецька якість техніки помножена на бажання екіпажу нищити ворога, дають у підсумку добрий результат", — підписав відео Наєв.

Раніше Сергій Наєв показав роботу зенітки Gepard на Житомирщині.

Під час повітряних російських атак 19 та 30 серпня, у Житомирській області зенітно-артилерійська установка Gepard знищила усі цілі.

Що відомо  про зенітно-артилерійську установку Gepard

Gepard – це німецька зенітна самохідна артилерійська установка, яка вироблялася компанією Krauss-Maffei з середини 1970-х років.

Установка обладнана двома 35-мм автоматичними гарматами на базі танка Leopard 1 й здатна вести вогонь по цілях на відстані 4 км та висотах до 3 км.

Техніка була розроблена ще у 1960-х роках. Проте зараз Gepard допомагає українським військових на фронті, а також захищає небо над мирними жителями.

Як повідомлялось, минулої доби, 30 вересня, українські Сили оборони ліквідували майже 500 російських загарбників, загалом з початку повномасштабного вторгнення окупанти втратили особового складу понад 278 з половиною тисяч вояк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: