fbpx
Сьогодні
Відео 09:22 03 Жов 2023

Наєв розповів, що Сили оборони посилюють системи ППО на півночі України

Заходи щодо підвищення ефективності системи протиповітряної оборони вживаються у північній частині України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Facebook командувача Об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва.

"У Північній операційній зоні разом з головами обласних військових адміністрацій вживаються заходи щодо підвищення кількості мобільних вогневих груп", – сказав Наєв.

За його словами, це необхідно для того, щоб підвищити ефективність системи протиповітряної оборони.

"Щоб кожен громадянин України відчував себе захищеним, а наші об'єкти енергетичної інфраструктури у зимових умовах були готові працювати на повну", – додав командувач.

Як повідомлялось, раніше Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв перевірив підготовку одного з підрозділів Національної гвардії, який незабаром вирушить на фронт.

Атаки ворога на критичну інфраструктуру України

Нагадаємо, Росія активно атакувала українську енергетику минулого року, через що українці стикалися з вимкненням світла та навіть зникненням тепла взимку.

Цього року Україна формує багаторівнений захист для енергетичних об'єктів.

Директор ДТЕК Дмитро Сахарук зазначав, що якщо росіяни не вдаватимуться до обстрілів енергооб'єктів країни, енергетична система пройде зиму в нормальному режимі.

В інакшому випаду наша ППО намагатиметься збивати ворожі цілі по максимуму, аби вберегти відновлену за останні пів року інфраструктуру.

До того ж генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пообіцяв, що країни НАТО допоможуть Україні з системами протиповітряної оборони напередодні зими та можливої підготовки росіян до атак на критичну інфраструктуру.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: