fbpx
Сьогодні
Фото 12:19 25 Жов 2023

Нічний обстріл Славути на Хмельниччині: зросла кількість постраждалих

Фото: ДСНС

Через безпілотну ворожу атаку міста Славути у Хмельницькій області у ніч на 25 жовтня поранення різного ступеня тяжкості отримали 20 людей.

Про це розповів міський очільник Славути Василь Сидор в ефірі "Суспільне", пресслужба ДСНС.

Як повідомив голова міста, станом на 9:00, до медзакладів у громаді із різними ступенями ушкоджень звернулося 20 людей.

"Сьогодні 20 людей у лікарні перебувають, медики надають їм допомогу. Будемо надіятися на покращення. У всіх – різні ступені ураження", наголосив Сидор.

Очільник Славути додав, що в місті на цей час немає жодного закладу освіти, якого б не зачепила вибухова хвиля цієї ночі.

Хмельниччина

Фото: ДСНС

"Всі заклади освіти, у нас їх 22, всі без виключення мають руйнування. І ще багато інших об'єктів: котельні, будівлі іншого призначення", – зазначив мер.

Своєю чергою у ДСНС розповіли, що було пошкоджено 11 багатоповерхових та 9 приватних будинків, а також будівлю відділу поліції.

пожежна частина, обстріл

Фото: ДСНС

"Сьогодні вночі внаслідок чергового російського обстрілу було пошкоджено дві пожежно-рятувальні частини ДСНС у містах Славута та Нетішин Хмельницької області", – сказано у повідомленні.

пожежна частина, обстріл

Фото: ДСНС

Що відомо про нічну атаку 25 листопада

Окупанти 25 листопада атакували Україну ударними безпілотниками з кількох напрямків. Повітряні Сили попереджали про загрозу застосування дронів мешканців південних, центральних та західних областей.

Пізно ввечері на межі Харківської та Полтавської областей зафіксували ворожий безпілотник, імовірно, типу "Шахед".

Пізніше стало відомо, що у Хмельницькій області вночі пролунали вибухи. Незабаром мер Славути Василь Сидор повідомив, що у місті серйозні пошкодження, і не працюватимуть навчальні заклади.

Своєю чергою заступник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін також зазначив, що внаслідок збиття російських повітряних цілей вони впали на території об'єкта критичної інфраструктури. Вибуховою хвилею пошкоджено нежитлові приміщення, житлові будинки та транспортні засоби. Поранення отримали 16 мешканців із навколишніх будинків.

Окрім того, росіяни атакували дронами-камікадзе територію неподалік Хмельницької АЕС, тому внаслідок цього без світла залишилися 1860 споживачів у Славутичі та Нетішині на Хмельниччині.

Як ми писали, окупаційні війська запустили по низці регіонів країни 11 дронів-камікадзе "Шахед", українським оборонцям вдалося збити усі ворожі безпілотники.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: