fbpx
Сьогодні
08:24 25 Жов 2023

11 російських ударних безпілотників атакували вночі Україну: сили ППО збили усі цілі

Фото: A. Gusev / Pacific Press

У ніч на 25 жовтня окупаційні війська запустити по низці регіонів країни 11 дронів-камікадзе "Шахед", українським оборонцям вдалося збити усі ворожі безпілотники.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook Генштаб ЗСУ.

"У ніч на 25 жовтня, російські окупанти завдали чергового удару по Україні, застосувавши 11 ударних БПЛА типу "Shahed-136/131". Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено всі ворожі БПЛА", – зазначили військові.

Протиповітряна оборона ЗСУ працювала у Черкаській, Херсонській, Полтавській, Житомирській, Хмельницькій та Миколаївській областях.

Також у ЗСУ уточнили, що до відбиття повітряного нападу противника було залучено:

  • винищувальна авіація,
  • зенітні ракетні підрозділи,
  • мобільні вогневі групи.

Окрім того, як повідомили у військовому командуванні, загалом за минулу добу окупанти завдали 6 ракетних та 51 авіаційний удар, здійснили 66 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Зокрема, авіаційних ударів зазнали:

  • Леонівка Чернігівської області;
  • Синьківка, Іванівка, Піщане Харківської області;
  • Невське, Серебрянське лісництво Луганської області;
  • Сіверськ, Виїмка, Диліївка, Авдіївка, Мар'їнка, Побєда, Старомайорське Донецької області;
  • Зміївка, Новоберислав, Берислав, Козацьке, Одрадокам'янка, Миколаївка, Микільське Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

"Унаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоквартирні та приватні житлові будинки, а також інша цивільна інфраструктура", додали у Генштабі.

Що відомо про нічну атаку 25 листопада

Окупанти 25 листопада атакували Україну ударними безпілотниками з кількох напрямків. Повітряні Сили попереджали про загрозу застосування дронів мешканців південних, центральних та західних областей.

Пізно ввечері на межі Харківської та Полтавської областей зафіксували ворожий безпілотник, імовірно, типу "Шахед".

Пізніше стало відомо, що у Хмельницькій області вночі пролунали вибухи. Незабаром мер Славути Василь Сидор повідомив, що у місті серйозні пошкодження, і не працюватимуть навчальні заклади.

Своєю чергою заступник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін також зазначив, що внаслідок збиття російських повітряних цілей вони впали на території об'єкта критичної інфраструктури. Вибуховою хвилею пошкоджено нежитлові приміщення, житлові будинки та транспортні засоби. Поранення отримали 16 мешканців із навколишніх будинків.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: