fbpx
Сьогодні
10:21 24 Жов 2023

У британській розвідці впевнені, що армія рф має проблеми з бойовою піхотою

Фото: З відкритих джерел

Російська армія має проблеми зі створенням бойової піхоти, яка була б здатна ефективно наступати: для цього були створені підрозділи "Шторм-Z" в армії, які планувались як елітні, однак фактично вони перетворилися на штрафбати.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 24 жовтня.

У міністерстві констатували, що російські війська часто вели ефективну оборону. Однак існування "Шторм-Z" підкреслює надзвичайні проблеми, з якими стикається росія у створенні бойової піхоти, здатної проводити ефективні наступальні операції.

Як зазначили британські військові, росія здебільшого продовжує покладатися на підрозділи "Шторм-Z" для проведення локальних наступальних операцій в Україні. Ці групи розміром з роту, ймовірно, були вперше розгорнуті у 2022 році.

Розвідники наголошують, що спочатку росія, ймовірно, розглядала їх як відносно елітні підрозділи, які можуть перехопити тактичну ініціативу.

Однак принаймні з весни 2023 року "Шторм-Z" фактично перетворилися на штрафні батальйони. Вони укомплектовані засудженими та військовослужбовцями регулярних військ, притягнутими до дисциплінарної відповідальності.

За даними аналітиків, є низка свідчень про те, що цим підрозділам надають найнижчий пріоритет у матеріально-технічному та медичному забезпеченні. Попри це вони неодноразово отримували накази наступати.

Раніше ще у квітні в ISW повідомляли, що росія формує з новообраних резервістів спецпідрозділи "Шторм Z" для ведення бойових дій у містах. Їх створюють поза структурою звичайних армійських підрозділів й потім "комбінують" зі вже існуючими полками та бригадами.

Нагадаємо, напередодні британська розвідка оцінила, що втрати росії загиблими й важкопораненими складають до 190 тисяч військових, а з урахуванням поранених, які здатні повернутись на поле бою після одужання – до 290 тисяч осіб.

Що відомо про мобілізацію в російській федерації

Раніше британська розвідка інформувала, російська федерація планує набрати до армії 420 тисяч контрактників до кінця цього року, що вплине на робочу силу в різних невійськових галузях.

Як повідомляла Рубрика, за даними Генштабу, у зв'язку із катастрофічними втратами очікується, що найближчим часом у рф та на тимчасово окупованих територіях України розпочнеться масова примусова мобілізація населення. Її показники за різними оцінками можуть становити від 400 до 700 тисяч осіб.

Окрім того, російський диктатор володимир путін заявив, що за останні пів року 270 тисяч осіб добровільно підписали контракти з російським міноборони, ще 300 тисяч людей призвали в рамках мобілізації.

Своєю чергою українська розвідка повідомила, що на тимчасово окупованих українських територіях, а також в Криму, російська федерація зосередила понад 420 тисяч своїх військових.

Тільки на Лимано-Куп'янському напрямку зосередження понад 100 тисяч російських війскових не є новою проблемою для українських Сил оборони, захисники місяцями стримують таку кількість окупаційної навали.

Нагадаємо, у  російській федерації нинішні темпи мобілізації громадян росії на війну проти України складають понад 20 тисяч осіб на місяць.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: