fbpx
Сьогодні
13:27 22 Жов 2023

Юсов: Кремль щомісяця мобілізує на війну 20 тисяч бійців, проте вони без мотивації та якісної підготовки

English version here

Фото: depo.ua

У російській федерації нинішні темпи мобілізації громадян росії на війну проти України складають понад 20 тисяч осіб на місяць.

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів в інтерв'ю журналісту Еспресо Єгору Чечеринді.

"Понад 20 тисяч на місяць продовжують залучатись в різний спосіб. Це рекрутинг і серед ув'язнених, і серед боржників, якихось неблагонадійних категорій населення. Про добровольців там мова не йде. Мобілізація строковиків планово триває. Рекрутинг, в тому числі із мотивацією фінансової виплати або, якщо людина не підписує контракт, то якісь санкції обіцяють", – зазначив розвідник.

Як наголосив Юсов, зокрема, російське командування широко практикує "примусове підписання контракту" із колишніми військовослужбовцями.

"Коли начебто викликають на звірку у військкомат, кладуть контракт і в принципі назад людина не виходить, бо інакше йому погрожують вже якимось кримінальним переслідуванням або іншими проблемами в житті. І от так частина опиняється на фронті", – пояснив Андрій Юсов.

Тому, як наголосив представник ГУР, "говорити про мотивацію цих людей, з точки зору ідеології, з точки зору "любові" до їхньої батьківщини не доводиться, особливо, коли мова йде про депресивні регіони".

Військовмй також підкреслив, що це також банальне бажання заробити.

"Ну, зрештою, ті самі пральні машинки і холодильники: ми всі бачили мікрохвильовки, які крадуть росіяни в українців", – додав Юсов.

Разом з тим, як заявив він, Кремль віддає перевагу прихованій мобілізації й уникає масового залучення до бойових дій населення європейської частини рф.

"Мобілізаційні заходи тривають, вони здебільшого носять прихований характер. Наразі не наважились на чергову хвилю публічної мобілізації, хоча такі рішення вже лежали на столі.

Проте, все ж таки є осторога реакції і населення тієї території, насамперед, йдеться про центральні, столичні регіони.

Громадська думка там нічого не вартує, але все ж таки страх перед бунтом "бессмисленним, беспощадним" у кремлівських карликів існує. Тому зважають ще", – сказав Юсов.

Але й за такої ситуації російська економіка дедалі сильніше відчуває нестачу чоловічих рук, вважає представник Головного управління розвідки МО України.

"Мобілізаційний ресурс в РФ більший, ніж в Україні, але якщо говорити про мотивацію, про якість, то в них є чимало проблем і він точно не безмежний. Економіка РФ вже починає відчувати брак, зокрема, робочої сили: на окремих підприємствах вже не вистачає чоловічих рук. Ця проблема існує і буде збільшуватись", – підсумував Андрій Юсов.

Що відомо про мобілізацію в російській федерації

Раніше британська розвідка інформувала, російська федерація планує набрати до армії 420 тисяч контрактників до кінця цього року, що вплине на робочу силу в різних невійськових галузях.

Як повідомляла Рубрика, за даними Генштабу, у зв'язку із катастрофічними втратами очікується, що найближчим часом у рф та на тимчасово окупованих територіях України розпочнеться масова примусова мобілізація населення. Її показники за різними оцінками можуть становити від 400 до 700 тисяч осіб.

Окрім того, російський диктатор володимир путін заявив, що за останні пів року 270 тисяч осіб добровільно підписали контракти з російським міноборони, ще 300 тисяч людей призвали в рамках мобілізації.

Своєю чергою українська розвідка повідомила, що на тимчасово окупованих українських територіях, а також в Криму, російська федерація зосередила понад 420 тисяч своїх військових.

Тільки на Лимано-Куп'янському напрямку зосередження понад 100 тисяч російських війскових не є новою проблемою для українських Сил оборони, захисники місяцями стримують таку кількість окупаційної навали.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: