fbpx
Сьогодні
Відео 21:50 21 Жов 2023

Тарнавський відвідав бойові бригади на Донеччині

Командувач ОСУВ «Таврія» бригадний генерал Олександр Тарнавський здійснив робочу поїздку до бойових бригад на Донеччині.

Як передає Рубрика, про це об'єднаний пресцентр Сил оборони Таврійського напрямку повідомив у Фейсбуці та опублікував відео.

«Ворог активізувався, але зазнає величезних втрат. Обговорили з командуванням на місцях нюанси подальших дій. Завдання визначено», – заявив Тарнавський.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, активність російських військ в районі Авдіївки на Донеччині дещо знизилась, однак ворог не полишає намірів захопити місто, тривають бої.

Ситуація на Авдіївському напрямку

Після так званого "затишшя", від учора в Авдіївці фіксується нове загострення. російські загарбники не полишають спроб захопити місто.

Через загострення ситуації на лінії фронту навколо Авдіївки постачання гуманітарної допомоги в місто наразі призупинено, проте резервів вистачить на три місяці.

На думку військових аналітиків з ISW перша російська наступальна операція в районі Авдіївки 10 жовтня призвела до значних втрат російської техніки. Проте російські війська перегрупувалися та знову розпочали наступ.

19 жовтня, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зустрівся з командуванням українських Сил оборони, які ведуть бої з російськими військами на Авдіївському напрямку: обговорили послідовність наступних дій.

Як повідомляє Генштаб, на Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах населених пунктів Авдіївка, Керамік, Степове, Тоненьке, Первомайське Донецької області. Тут наші захисники відбили близько 15 атак ворога. Також противник завдав авіаційних ударів неподалік Новобахмутівки та Новокалинового Донецької області. Обстріляв з артилерії та мінометів понад 15 населених пунктів, серед них Новокалинове, Степове, Сєверне, Первомайське Донецької області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: