fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 12:18 19 Жов 2023

Допомагаємо захищати природу: на основі публікації "Рубрики" на Львівщині відкрили кримінальне провадження

Річка Зубра на Львівщині, забруднена та знериблена через злив каналізаційних вод та недостатнє очищення

Тепер поліція Львівщини розслідуватиме два злочини, що порушили екосистему річок. Каталізатором провадження стала наша стаття.

Про це "Рубриці" розповів еколог та юрисконсульт громадської організації "Екологія Право Людина" Анатолій Павелко.

Мова йде про матеріал, що стосується причин зникнення річок на Львівщині. Його "Рубрика" опублікувала у серпні цього року.

У матеріалі йдеться про негативний вплив агросектору на річки.

Анатолій Павелко на живих наявних прикладах демонстрував, як недотримання законодавчих норм впливає на екосистему річок.

"Мене вчора викликали в Львівський відділ Національної поліції в якості свідка. Вони побачили публікацію в "Рубриці" й відкрили провадження по фактах незаконних дій з земельними ділянками на землях поблизу річок, коли ми з вами туди їздили. Вони самі прочитали цю публікацію, і це — перший доказ правопорушення", — розповів Павелко.

Після цього, коли в поліції зʼясували, де саме знаходяться описані в матеріалі земельні ділянки, справу передали у Стрийський відділ.

Тепер у Стрийському відділі Нацполіції відкрито кримінальне провадження за фактом порушення земельного законодавства — незаконне будівництво гідротехнічних споруд та використання земельної ділянки без надання у користування.

За словами Анатолія Павелка, поки що фото та інформація в матеріалі слугують "головним доказом" правопорушення.

Нагадаємо, на Тернопільщині господарський суд за шкоду через забруднення річки Іква стягнув на користь держави з комунального підприємства "Міськводгосп" понад 960 тисяч грн.

Також повідомлялось, що у Києві через зволікання влади висохло озеро Синє.

На даний час на озері Синє, розташованому на масиві Виноградар, проводять геологічну розвідку щодо пошуку можливих підземних джерел, які зможуть наповнити водойму водою.

Окрім того повідомлялось, що окупаційні війська, засипавши дві третини річища річки Кальміус в Маріуполі для облаштування переправи, критично порушили екосистему Приазов'я та Азовського моря.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: