fbpx
Сьогодні
09:53 14 Жов 2023

За забруднення річки на Тернопільщині суд стягнув з підприємства майже 1 млн грн

English version here

Фото: Nata Mostova / Wikimedia Commons

На Тернопільщині господарський суд за шкоду через забруднення річки Іква стягнув на користь держави з комунального підприємства "Міськводгосп" понад 960 тисяч грн.

Про це повідомила Тернопільська обласна прокуратура, пише Рубрика.

Як повідомляють, прокурори у суді довели, що підприємство скидало забруднювальні речовини в Ікву зі зворотними водами з перевищенням встановлених норм.

Саме тому прокуратура вимагала стягнути збитки через понаднормові скиди у річку.

У результаті, господарським судом Тернопільської області задоволено позов Тернопільської обласної прокуратури в інтересах держави до КП Кременецької міської ради "Міськводгосп" про стягнення понад 960 тис шкоди, заподіяної порушенням вимог природоохоронного законодавства.

Нагадаємо, що після пориву на нафтопроводі 30 вересня в Івано-франківській області концентрація нафтопродуктів у річці Стримба у майже 26 разів перевищує гігієнічні нормативи.

Як писала Рубрика, наслідки від підриву дамби Каховської ГЕС українські фермери будуть відчувати ще кілька років: руйнація зрошувальної системи потягла за собою значно більші наслідки, ніж можна було передбачити. Читайте докладніше про це у нашому матеріалі: "Рано забувати: як Каховська катастрофа вплинула на фермерів українського півдня та які рішення вже працюють?"

Довідка

Річка Іква бере початок у селі Черниця. У межах Львівської області тече зі заходу на схід, у Тернопільській області повертає на північ та північний схід, а від міста Дубна (Рівненська область) до гирла тече на північний захід.

Впадає у Стир поблизу села Торговиці (Рівненська область).

Зауважимо, що у столиці на озері Синє, розташованому на масиві Виноградар, проводять геологічну розвідку щодо пошуку можливих підземних джерел, які зможуть наповнити водойму водою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: