fbpx
Сьогодні
13:54 01 Жов 2023

Унаслідок аварії на Івано-Франківщині в річці Стримба різко зросла концентрація нафтопродуктів

Фото: DR / Ілюстративне

Після пориву на нафтопроводі в Івано-франківській області концентрація нафтопродуктів у річці Стримба у майже 26 разів перевищує гігієнічні нормативи.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebok Дністровського басейнового управління водних ресурсів.

Як зазначили в установі, вони взяли пробу води з річки Стриба та дослідили у лабораторії моніторингу вод Західного регіону Дністровського БУВР.

аналіз води річка Стримба

Фото: Дністровське БУВР

"Встановлено, що концентрація нафтопродуктів у пробі води дорівнює 7,7 мг/дм³, що у 25,7 раза вище від гігієнічних нормативів якості водних обʼєктів для задоволення питних, господарсько-побутових потреб населення та у 154 рази перевищує гранично прийнятні концентрації для води рибогосподарських водойм", підкреслили у пресслужбі.

Що відомо про аварію на нафтопроводі

Поблизу села Стримба Надвірнянського району Івано-Франківської області 30 вересня о 17:00 стався прорив нафтопроводу діаметром 150 мм. 

Нафтопродукти розлилися та загорілися вздовж потічка на площі 100 квадратних метрів. Також вогонь поширився на приватний будинок.

О 17:54 вдалося ліквідувати пожежу. На місці розливу нафтопродуктів рятувальники почали обробку сорбентом.

Як розповів голова Надвірнянської міської ради Зіновій Андрійович, нафтопровід, на якому трапилась надзвичайна подія, кілька разів лагодили.

Причини прориву ще з'ясовують. Кількість постраждалих станом на 20:20 зросла до 9 осіб. У важкому стані двоє хлопців, їх намагаються врятувати лікарі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: