fbpx
Сьогодні
Фото, відео 12:50 18 Жов 2023

Екозлочин: для облаштування переправи окупанти в Маріуполі засипали дві третини річища річки Кальміус

Окупаційні війська, засипавши дві третини річища річки Кальміус в Маріуполі для облаштування переправи, критично порушили екосистему Приазов'я та Азовського моря.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, пише Рубрика.

"2/3 річища річки Кальміус засипано заради мосту. Тобто втричі менше прісної води в Азовське море. Просто щоб Путін запустив КамАЗи онлайн", – написав Андрющенко.

Маріуполь Кальміус

Він зазначив, що екоцид, влаштований росією в Приазов'ї вже можна побачити неозброєним оком.

Маріуполь Кальміус

"Жовтень. Азов. Маріупольський район. Медузи. Це – аномалія. Жовтень і медузи це приблизно як завірюха посеред спекотного липня", – наголосив радник мера Маріуполя.

 

Окрім того, як зауважив Андрющенко, заради двох інших мостів через річку Кальчик в Маріуполі окупанти взагалі знищили природну течію.

"Свідомі дії, спрямовані на критичне порушення екосистеми Приазов'я та Азовського моря. Тобто – екоцид", – наголосив Андрющенко.

Нагадаємо, що Україна готує справу екоциду проти росії, яка стане п'ятим позовом, пов'язаним з воєнними злочинами рф, що розглядатиметься у міжнародних судах.

Ситуація в окупованому Маріуполі

Нагадаємо, що російські загарбники готуються до втрати своїх логістичних шляхів. Тому вони хочуть побудувати нову залізничну гілку з Ростова-на-Дону через тимчасово захоплені українські міста Маріуполь, Бердянськ та Мелітополь біля узбережжя Азовського моря – до Криму.

Паралельно росія перекинула у тимчасово окупований Маріуполь та район близько 5 тисяч нових резервів. Головна їхня відмінність – дві гармати на шевронах.

Як зазначав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, останнє подібне введення нових резервів у Маріуполь фіксувалося у квітні 2023 року.

З цієї ж причини останніми днями окупанти активізувалися на південь від Мар'їнки – щоб вибити ЗСУ якнайдалі від Волновахи.

ЗСУ тримають залізницю під вогневим контролем, але, навіть зруйнувавши її в одному з вузлів, стратегічно українські військові досягнуть лише невеликої затримки у постачаннях, оскільки інженерні військарф можуть швидко її відновити. Тому важливо взяти дорогу під фактичний контроль.

Окрім того повідомлялось, що російські окупанти стягують "зуби дракона" з тимчасово окупованого Маріуполя на Бердянський напрямок.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: