fbpx
Сьогодні
09:46 18 Жов 2023

До окупованого Маріуполя росіяни звезли 5 тисяч військових: яка причина

Фото: GettyImages

До тимчасово захопленого Маріуполя росіяни привезли близько 5 тисяч військовослужбовців. Вони будуть задіяні у будівництві альтернативної логістичної "нитки" – з Ростова-на -Дону через тимчасово захоплені Маріуполь, Бердянськ і Мелітополь до Криму.

Про це повідомляє РБК-Україна, цитує Рубрика.

"Я впевнений, що це приїхав стройбат, вони робитимуть уздовж узбережжя Азовського моря дорогу для того, щоб була логістична артерія. Бо якщо ми переріжемо і залізницю, і Керченський міст, їм просто не вдасться возити собі необхідне. А то, що у них є на оперативних складах, закінчиться за місяць-два", – зауважив в коментарі виданню майор запасу ЗСУ, військовий експерт Олексій Гетьман.

Ситуація в окупованому Маріуполі

російські загарбники готуються до втрати своїх логістичних шляхів, тому хочуть побудувати нову залізничну гілку з Ростова-на-Дону через тимчасово захоплені українські міста Маріуполь, Бердянськ та Мелітополь біля узбережжя Азовського моря – до Криму.

Паралельно росія перекинула у тимчасово окупований Маріуполь та район близько 5 тисяч нових резервів. Головна їхня відмінність – дві гармати на шевронах.

Як зазначав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, останнє подібне введення нових резервів у Маріуполь фіксувалося у квітні 2023 року.

Нове будівництво залізниці окупантів у Маріуполі – альтернатива шляху, який проходить по пунктах "Волноваха-Токмак-Джанкою" і йде далі в рф. Це важливий логістичний ланцюжок для росіян – з її допомогою вони постачають своє військо технікою та людським ресурсом.

З цієї ж причини останніми днями окупанти активізувалися на південь від Мар'їнки – щоб вибити ЗСУ якнайдалі від Волновахи.

ЗСУ тримають залізницю під вогневим контролем, але, навіть зруйнувавши її в одному з вузлів, стратегічно українські військові досягнуть лише невеликої затримки у постачаннях, оскільки інженерні військарф можуть швидко її відновити. Тому важливо взяти дорогу під фактичний контроль.

Нагадаємо, радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко повідомив, що російські окупанти почали будівництво прямого залізничного сполучення з окупованим Маріуполем, Волновахою та Донецьком: вже зводять міст через річку Кальміус.

Окрім того повідомлялось, що російські окупанти стягують "зуби дракона" з тимчасово окупованого Маріуполя на Бердянський напрямок.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: