fbpx
Сьогодні
21:29 17 Жов 2023

Від початку вторгнення бойовиків ХАМАС в Ізраїль загинуло 13 українців

В Ізраїлі після початку вторгнення бойовиків ХАМАС 7 жовтня загинуло вже 13 громадян України.

Про це заявила перша леді України Олена Зеленська, повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу Офісу президента.

Як зазначають у відомстві, Зеленська провела телефонну розмову з першою леді Ізраїлю Міхаль Герцог.

"Станом на 17 жовтня підтверджено загибель 13 громадян України (ідентифікація тіл триває, дані змінюються щодня), поранено хлопчика, мати якого загинула від рук терористів. Дитині надається медична та психологічна допомога", – наводить ОП слова Зеленської.

Вона також уточнила, що всього з Ізраїлю вже евакуювали 436 українських громадян.

«Ми відчуваємо ваш біль, біль кожної родини в Ізраїлі. Українці в усіх куточках нашої держави висловлюють підтримку народу Ізраїлю, і я хочу донести це до вас. Наші військові записали відео на підтримку ізраїльського народу. Ці та багато інших проявів солідарності підтверджують, наскільки наші народи близькі і в радості, і в горі», – наголосила Олена Зеленська.

Що відомо про українців в Ізраїлі

Як писала  Рубрика, спочатку повідомляли після нападу терористів ХАМАС на Ізраїль із сектору Газа дві громадянки нашої країни загинули.

Раніше, 11 жовтня, у МЗС повідомляли, що троє громадян нашої держави загинули внаслідок бойових дій.

В МЗС розповіли, що близько 700 українців не можуть виїхати з Ізраїлю через скасовані авіарейси, а 170 громадян хотіли б евакуюватися з Сектора Газу.

11 жовтня посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук також повідомив, що для наших громадян, які залишилися в Ізраїлі, вдалося організувати українському посольству перший евакуаційний рейс.

Нагадаємо, що українським дипломатам вдалося евакуювали неповнолітнього хлопчика із міста Сдерот. Він отримав поранення внаслідок нападу бойовиків ХАМАС.

14 жовтня з Тель-Авіва до Бухареста з Тель-Авіва до Бухареста вилетів перший евакуаційний літак з українцями на борту. На борту знаходилося 207 громадян України, серед яких 63 – діти.

16 жовтня з аеропорту Бен Гуріон (Тель Авів) рейсом авіакомпанії HiSky до міста Клуж (Румунія) відлетів другий евакуаційний борт зі 155 громадянами України, з яких 107 жінок та 23 дітей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: