fbpx
Сьогодні
15:56 14 Жов 2023

Британська розвідка: ризик втратити свій флот змусить росію не блокувати український експорт

Фото: kchf ru

Російська федерація боїться втратити свій Чорноморський флот, тому саме цей ризик втрати кораблів перевищить бажання Москви блокувати український експорт Чорним морем.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міноборони Британії станом на 14 жовтня.

Як зауважують британські аналітики, після серії ударів у серпні та вересні російський Чорноморський флот швидше за все подвоїв свою оборону.

У розвідці нагадують, що росія перебазувала кораблі та підводні човни, зокрема ракетоносії, із Севастополя до Новоросійська.

Проаналізувавши супутникові знімки за 4 жовтня, аналітики визначили, що до Новоросійська перекинули:

  • шість великих десантних кораблів,
  • фрегати "Адмирал Эссен", "Адмирал Макаров",
  • три підводні човни проєкту 636 "Варшавянка".

Також росіяни перебазували:

  • патрульний корабель проєкту 22160 "Василий Быков",
  • два малих ракетних кораблі проєкту 21631 "Буян-М".

Окрім того, рф змушена захищатися від надводних дронів, атак безпілотників та ракетних ударів України. Однак Чорноморський флот продовжує запускати ракети по Україні. Розвідка вважає, що окупанти можуть це робити і зі східної частини Чорного моря.

"Ризик подальших військових втрат і жахливих політичних наслідків відвертої атаки російськими військово-морськими силами на торгове судноплавство, швидше за все, переважить будь-який виграш від спроби змусити блокувати торгівлю в Україні", наголосили у зведенні розвідки.

Що відомо про атаки на російські кораблі

Нагадаємо, що  напередодні СБУ разом з ВМС України повідомили про атаку ворожого носія крилатих ракет "Буян" та корабеля "Павел Державин" в Криму. Для цього застосували дрони з експериментальним озброєнням.

Так, 13 вересня завдяки Силам спецоперацій ЗСУ відбулося враження десантного корабля "Мінськ" та російського підводного човна "Ростов-на-Дону".

Окрім того, 3 вересня у ВМС поінформували, що українська морська авіація у північно-західній частині Чорного моря знищила російський катер типу "Тунець", і оприлюднила відповідне відео.

Також, на початку серпня Служба безпеки провела спецоперацію в бухті Новоросійська, надводний дрон пошкодив великий десантний корабель "Оленегорский горняк".

А у ніч на 5 серпня, представники української Служби безпеки провели операцію з підриву великого російського нафтового танкера SIG, який транспортував пальне для російських загарбників.

Зазначимо, що з початку війни українські сили ліквідували 18 російських кораблів та катерів у тому числі флагман крейсер "москва".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: