fbpx
Сьогодні
Фото 13:40 14 Жов 2023

Сирський відвідав командирів на напрямках, де останнього тижня загострилась ситуація на фронті

Фото: Military Media Center

Військові частини, які ведуть оборону в смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання військ "Лиман" відвідав командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

Про це повідомив Military Media Center.

Як зазначають, зі слів Сирського, ситуація на Куп'янському та Лиманському напрямках останніми днями суттєво загострилась.

Як наголосив Командувач, російські агресори, після завданих їм втрат, за два місяці відновилися та розпочали активні наступальні дії в районі Макіївки на Луганщині, а згодом і на Куп'янському напрямку. На сьогодні там тривають важкі бої.

ЗСУ, Сирський

Фото: Military Media Center

"Головна мета ворога — розгром угруповання наших військ, оточення Куп'янська і вихід на рубіж річки Оскіл. Щоденно противник здійснює десятки атак силами штурмових груп за підтримки бронетехніки, веде щільний мінометний і артилерійський вогонь по наших позиціях", пояснив Сирський.

ЗСУ, Сирський

Фото: Military Media Center

Однак керманич Сухопутних військ наголосив, що українські бійці були готові до такого розвитку подій і дають гідну відсіч окупантам. Противник зазнає значних втрат і не досягнув суттєвих успіхів, каже командувач.

Для вивчення обстановки та ухвалення оперативних рішень Сирський працював у військових частинах, які діють на Лиманському напрямку.

ЗСУ, Сирський

Фото: Military Media Center

Там він зустрівся з командирами частин і підрозділів та заслухав доповіді. На місці ухвалили рішення щодо подальших дій і розв'язали низку проблемних питань.

"Звичайно зустрівся з нашими військовослужбовцями, які безпосередньо виконують бойові завдання. Подякував їм за мужність, стійкість, героїзм, зразкове виконання свого військового обов'язку", — зазначив Командувач Сухопутних військ.

Сирський вручив українським військовим відзнаки, подарунки та грошові премії, а також особисто поспілкувався з ними.

Нагадаємо, що глава держави Володимир Зеленський відвідав бригади, які виконують завдання на Купʼянсько-Лиманському напрямку, обговорив з командирам оперативну обстановку та потреби.

Що відомо про ситуацію на Сході

Як писала Рубрика, на Лиманському та Куп'янському напрямку російські загарбники тримають близько 100 тисяч своїх військових, а також значно зросла кількість ворожих атак.

Ще раніше, Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський відвідав Купянський та Лиманський напрямки, щоб разом із командирами на цих напрямках продумати план для подальшого просування та оборони.

Окрім того, російські окупанти останніми днями суттєво активізували наступальні дії біля Авдіївки. Також епіцентрами боїв залишаються Бахмут та лінія Куп'янськ-Лиман.

Своєю чергою в ISW вважають, що масовані штурми окупантів на Авдіївку провалилися.

Нагадаємо, що українські військові вже понад два місяці ведуть контрнаступ на фронті в Україні. За цей час вдалося звільнити кілька населених пунктів у Донецькій та Запорізькій областях та частину території, які були окуповані з 2014 року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: