fbpx
Сьогодні
Фото 11:50 05 Жов 2023

Частина російського флоту покидає місце дислокації у Севастополі: що відомо

English version here

Фото: Міноборони РФ

Чорноморський флот російської федерації вивів зі Севастопольської бухти до Новоросійська 14 військових кораблів.

Про це повідомляє OSINT-аналітик MT Anderson.

Проаналізувавши супутникові знімки за 4 жовтня, аналітики визначили, що до Новоросійська перекинули:

  • шість великих десантних кораблів,
  • фрегати "Адмирал Эссен", "Адмирал Макаров",
  • три підводні човни проєкту 636 "Варшавянка".

Також росіяни перебазували:

  • патрульний корабель проєкту 22160 "Василий Быков",
  • два малих ракетних кораблі проєкту 21631 "Буян-М".

російросійський флот кораблі

російський флот кораблі

російський флот кораблі

У Севастополі ж, за даними OSINT-аналітик, залишаються чотири десантні кораблі та один підводний човен. Імовірно, частина з них на цей час проходить ремонт.

Зазначають, що ще частина Чорноморського флоту залишається у віддалених портах на сході Криму якомога далі від українських засобів ураження. Зокрема, у Феодосії розташовано:

  • ще один великий десантний корабель,
  • тральщики та ракетні катери.

російросійський флот кораблі

Що стало причиною "перегрупування" Чорноморського флоту рф

Найбільш ймовірно, перекидання такої кількості кораблів Чорноморського флоту у менш захищений порт Новоросійська є постійна загроза українських ракетних ударів та атак морських дронів на заході окупованого півострова.

Так, 13 вересня завдяки Силам спецоперацій ЗСУ відбулося враження десантного корабля "Мінськ" та російського підводного човна "Ростов-на-Дону".

Окрім того, 3 вересня у ВМС поінформували, що українська морська авіація у північно-західній частині Чорного моря знищила російський катер типу "Тунець", і оприлюднила відповідне відео.

Також, співробітники СБУ повідомили, що провели спеціальну операцію в бухті Новоросійська, під час якої пошкодили великий десантний корабель "Оленьогірський гірник".

А у ніч на 5 серпня, представники української Служби безпеки провели операцію з підриву великого російського нафтового танкера SIG, який транспортував пальне для російських загарбників.

Зазначимо, що з початку війни українські сили ліквідували 18 російських кораблів та катерів у тому числі флагман крейсер "москва".

Тому "перегрупування" у віддалені порти Чорного моря, за задумом російського командування військово-морських сил, має убезпечити флот від цієї загрози.

Для України ж таке рішення означає зменшення присутності російського флоту у північно-західній частині Чорного моря.

До того ж, до Новоросійська росіяни перекинули майже всі носії крилатих ракет "Калібр". Відтак, пуск ракет з віддаленої акваторії суттєво збільшить підльотний час, а це дозволить збільшити часовий проміжок для виявлення літаками-розвідниками союзників та налагодження реакції українських систем ППО.

Російському флоту також не вдалось паралізувати роботу українських кораблів. Водночас загроза потенційної морської десантної операції в напрямку Одеси стає все більш примарною.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: