fbpx
Сьогодні
12:34 10 Жов 2023

ЗМІ: можуть скасувати виступ Зеленського в парламенті Румунії

Виступ президента Володимира Зеленського в парламенті Румунії під час його візиту до країни можуть скасувати.

Про це інформує Рубрика з посиланням на G4Media.

У вівторок керівництво парламенту Румунії вирішило, що спільне засідання, яке спочатку було заплановане на сьогодні на честь приїзду Зеленського, не відбудеться.

При цьому інші парламентські джерела видання сказали, що йдеться, швидше за все, про перенесення з міркувань безпеки.

Зазначається, що початковий розклад роботи парламенту передбачав проведення спільного засідання о 17:00, на якому повинен був виступити президент України.

Проте, схоже, плани змінилися.

Додамо, що візит Зеленського до Румунії викликав низку погроз з боку сенаторки Діани Шошаки, яку звинувачують у проросійських поглядах.

"Буде погано, якщо Зеленський прийде до парламенту", – заявила вона у відеоролику напередодні візиту Зеленського.

Візит президента Зеленського до Румунії

Сьогодні президент України прибув до Румунії з офіційним візитом. В рамках візиту Зеленський обговорить зі своїм колегою Клаусом Йоханнісом безпекову взаємодію між країнами, у тому числі посилення ППО, розвиток авіаційної та інших оборонних коаліцій та безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні.

Нагадаємо, 6 жовтня румунське видання Digi24 вперше повідомило, що президент України Володимир Зеленський цього тижня відвідає Румунію.

Перед цим, 5 жовтня, президент Володимир Зеленський прибув до іспанської Гранади, де був дводенний саміт на двох рівнях за участі 47 європейських держав, які представляють "Європейське політичне співтовариство".

Глава держави в Італії встиг провести переговори зі своїми колегами. Зокрема, він домовився про постачання ППО в Україну.

Також раніше з'явилися повідомлення, що президент України планує відвідати Португалію. І Київ та Лісабон нібито погоджують дату візиту.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: