fbpx
Сьогодні
12:39 06 Жов 2023

Поблизу берегів Румунії на міні підірвалося торгове судно з Туреччини, - Reuters

Ілюстративне фото

 У четвер, 5 жовтня,  турецьке вантажне судно підірвалося на міні у Чорному морі біля берегів Румунії, але залишилось майже неушкодженим.

Як пише Рубрика, про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

Інцидент стався о 9:20 за Гринвічем (тобто 12:20 за київським часом) біля гирла Дунаю – за 11 морських миль на північ від міста Сулина, поблизу входу у Сулинське гирло. Інформацію надала британська компанія з безпеки морського судноплавства Ambrey.

Фото: скриншот

Після вибуху судно стало на якір, щоб з'ясувати наслідки пошкодження, і приблизно через три години продовжило рух. Ніхто з членів команди не постраждав.

Ще одне джерело з українського уряду підтвердило агентству, що такий інцидент був, і це могла бути або зовсім стара міна часів Другої світової війни, або одна з нових, періоду російсько-української війни.

Керівник турецької консультаційної компанії Bosphorus Observer з посиланням на свої дані сказав, що інцидент стався із судном Kafkametler, воно отримало незначні пошкодження. Оператор судна ще не відреагував на запит про коментар.

Дані відстеження руху суден MarineTraffic свідчать, що судно Kafkametler кидало якір на Дунаї поблизу українського терміналу у Вилково.

Як раніше повідомляла Рубрика, вранці, 14 серпня, на узбережжі румунського курорту Костінешть стався вибух, імовірно, спричинений морською міною. Для пошуку ще одного вибухонебезпечного предмета залучили військових водолазів.

Тоді військово-морські сили Болгарії посилили заходи безпеки у зв'язку з інцидентом біля румунського курортного селища Костінешті, де могла розірватись морська міна.

А 17 січня на узбережжі румунської коси вздовж лиману Разелм знайшли частину ракети випущеної із зенітного ракетного комплексу "Панцир-С1" російського виробництва.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: