fbpx
Сьогодні
Фото 20:48 05 Жов 2023

Зеленський: Іспанія надасть Україні шість пускових установок для ЗРК Hawk

English version here

Фото: Wikimedia Commons

Шість пускових установок для зенітно-ракетних комплексів Hawk вирішив надати Україні уряд Іспанії.

Про це свідчить сайт іспанського уряду, інформує Рубрика.

Також повідомив президент Володимир Зеленський під час спілкування з представниками ЗМІ за підсумками саміту Європейської політичної спільноти.

Зокрема, він заявив, що лише посилення ППО дасть Україні змогу захиститися від російських атак.

"Я вважаю, що на сьогодні, окрім протиповітряної оборони, захиститися, особливо у час зими, неможливо", – сказав Зеленський і зазначив, що у питанні підсилення ППО є добрі новини.

Зокрема, за його словами, іспанський уряд ухвалив рішення передати Україні шість пускових установок для зенітно-ракетних комплексів Hawk.

"Так, це буде спільна робота із партнерами під головуванням Іспанії. Я дуже вірю, що ми зможемо зібрати всі ці системи і вони всі потраплять в Україну", – підкреслив президент.

Він також зазначив, що Німеччина працює над забезпеченням України додатковою системою Patriot на зимові місяці.

"При всій повазі до всіх партнерів я вважаю, що на сьогодні це єдина система, яка може протистояти ось таким загрозам та ось таким вбивствам масовим, тому що Patriot прибирає на своєму шляху будь-які ракети російського злодія", – сказав Зеленський.

Довідка про ЗРК Hawk

MIM-23 Hawk – основний зенітно-ракетний комплекс НАТО часів Холодної війни. Він надійшов на службу в армії США у 1959 році. Американці ніколи не використовували Hawk у бойових діях, але його багато разів застосовували інші країни. Комплекси вже є на озброєнні української армії.

Іспанія, зенітно-ракетний комплексHawk.

Фото: НВ

ЗРК Hawk має середню дальність ураження і підходить для знищення літаків, а в пізніх модифікаціях — також для перехоплення ракет.

Нагадаємо, що 5 жовтня в Іспанії проходить третій саміт Європейської політичної спільноти, який відвідають близько 50 глав держав, урядів та інститутів Євросоюзу.

Іспанія, зенітно-ракетний комплексHawk.

Фото: З відкритих дерел

Президент України Володимир Зеленський також прибув до іспанської Гранади для участі в саміті Європейської політичної спільноти. 

На полях саміту Європейської політичної спільноти у Гранаді, президент України Володимир Зеленський обговорив із Прем'єр-міністром Королівства Іспанія Педро Санчесом єдність Європи та посилення українських військових.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: