fbpx
Сьогодні
13:59 09 Жов 2023

ГУР: рф передала ХАМАС захоплену в Україні зброю та готує масштабну провокацію

English version here

Фото: Getty Images

російські загарбники передали терористам ХАМАС захоплену в ході бойових дій в Україні зброю. Тепер рф готує масштабну кампанію з дискредитації України на Близькому Сході.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на прес-службу ГУР.

В українській розвідці повідомляють, що російське ГРУ (Головне управління Генштабу Збройних сил РФ) вже передало бойовикам ХАМАСу захоплену під час бойових дій в Україні трофейну зброю, виготовлену в США та державах ЄС.

За планом росіян, наступним кроком мають стати фейкові звинувачення українських військових у нібито продажу західної зброї для терористів на регулярній основі.

Зазначається, що у межах кремлівської дезінформаційної кампанії ці фейки мають лягти в основу низки "викривальних публікацій" та "розслідувань" у західних ЗМІ.

У ГУР додають, що для переконливості російські спецслужби мають намір використати відповідні коментарі зрадника з української прикордонної служби старшого лейтенанта Руслана Сирового, який нещодавно втік до москви.

Розвідка підкреслює, що чергова провокація ворога націлена на дискредитацію Збройних сил України та повне припинення військової допомоги нашій країні з боку західних союзників.

Зазначимо, що росія вже почала поширювати фейки про українську зброю у терористів ХАМАС. Втім у Міноборони України підкреслили, що українці не могли б передати зброю бойовикам, адже наші західні партнери пильно слідкують за озброєнням та військовою технікою, які вони нам постачають для боротьби з російською агресією.

Також додамо, що президент Польщі Анджей Дуда заявив, що напад ХАМАС на Ізраїль сприятиме російській агресії проти України, адже відверне від неї увагу світу.

Що відомо про ситуацію в Ізраїлі

Нагадаємо, що 7 жовтня рано-вранці велика кількість бойовиків ХАМАС проникла на територію Ізраїлю, узявши під свій контроль кілька громад на півдні Ізраїлю.

Окрім того, "на знак солідарності" з палестинцями ліванська "Хезболла" заявила, що обстріляла Ізраїль ракетами та мінометами, ЦАХАЛ же відповіла ударами артилерії та безпілотниками.

Згідно з останніми даними, через напад ХАМАС в Ізраїлі загинули щонайменше 700 людей.

Також стало відомо, що в Ізраїлі загинули двоє громадян України, вживаються заходи щодо організації репатріації тіл загиблих.

Уперше за 50 років Ізраїль оголосив про запровадження воєнного стану. У ніч на 8 жовтня, ізраїльський кабінет безпеки проголосував за те, щоб офіційно оголосити країну в стані війни через ракетну атаку ХАМАСа та вторгення бойовиків на територію країни.

Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що Сполучені Штати Америки сьогодні оголосять про надання підтримки Ізраїлю після нападу терористів ХАМАС.

Наразі Ізраїль повернув під контроль всі райони. На даний час на його території немає бойових дій. При цьому не виключено, що на ізраїльській території все ще перебувають бойовики ХАМАСу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: