fbpx
Сьогодні
Фото 21:58 01 Жов 2023

"Бачиш — стріляй!": франківські школярі влаштували показовий "розстріл" скабєєвої та путіна

Сьогодні, 1 жовтня, в Івано-Франківську вихованці місцевого Гончаренко центру влаштували показовий розстріл російських пропагандистів та путіна. Захід під гаслом "Бачиш — стріляй!" назвали "правильним уроком цивільного захисту".

Про це інформує Рубрика.

За словами директорки франківського центру Оксани Кузьменко, до ідеї "помститися" рупорам російської пропаганди школярі поставилися з максимальним ентузіазмом.

"Коли ми лише анонсували цей захід, діти були в захваті. А вже на локації було щось неймовірне: очі просто палали, вони не могли дочекатися, аби нарешті почати цю акцію. Що це означає? Що ми правильно виховуємо нове покоління. Ці діти — українці, які вже готові боротися за Україну", — зазначає директорка.

Цю акцію команда Гончаренко центру Івано-Франківськ назвала "правильним уроком цивільного захисту", поєднавши і День вчителів, і День захисників і захисниць. 

Як зазначила Оксана Кузьменко, більшість учасників події — діти з інших регіонів, зокрема, переселенці з Луганщини, Запоріжжя, Дніпропетровщини та Херсонщини, які були змушені покинути рідні домівки через війну. Тож для них цей "розстріл" став ще й своєрідною можливістю помститися за пережите.

"Ці діти, на жаль, самі відчули, що таке війна. Вони чули вибухи, втратили свої домівки і були змушені переїхати на захід країни. Але вони залишилися надзвичайно мужніми та патріотичними. І хоча ця активність була доволі "бойовою", вона насамперед про майбутнє та перемогу. Боротися за яку готові абсолютно всі, навіть школярі", — додає директорка центру.

Загалом у портрети скабєєвої, соловйова та путіна діти "відправили" понад 600 куль. Захід проходив під контролем інструкторів з пейнтболу та з дотриманням усіх правил безпеки.

Нагадаємо, росія готується влаштувати масштабну пропагандистську виставку, яка буде направлена на створення ілюзії міжнародної підтримки окупації України.

Як зазначалось, основні завдання російської пропаганди на нинішньому етапі зводяться до того, щоб зруйнувати внутрішню єдність українського суспільства та підірвати довіру між Україною та її партнерами.

Окрім того, розвідка Британії заявила, що VPN заважає кремлю контролювати російське інфополе.

Також ми повідомляли, що у популярних відеоіграх та дискусійних групах російська федерація поширює пропаганду щодо війни проти України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: