fbpx
Сьогодні
19:30 29 Вер 2023

Запустили проєкт, що розповідає про Україну через книжки: як працює це рішення

Фото: скрін з відео фейсбук Headway

З'явився проєкт Essence of Ukraine ("Суть України"), що розповідає через книжки відомих українців про Україну та її феномен свободи людям із різних країн, а також закликає іноземців донатити на освіту в Україні.

Як пише Рубрика, про це повідомили на фейсбук-сторінці стартапу Headway, розробника проєкту та однойменного мобільного застосунку.

У чому проблема?

Що думає світ про Україну, і що Україна дає світові? Для українців це питання завжди було актуальним і почасти болісним, адже, попри досягнення за роки Незалежності, комунікаційних промахів у позиціонуванні країни вистачає.

Фото: Headway People

Яке рішення?

Український стартап Headway запустив у своєму застосунку проєкт Essence of Ukraine, що розповідає про Україну через книжки істориків, мистецтвознавців, підприємців та інших діячів.

Як це працює?

Увесь контент застосунку доступний користувачам зі 140+ країн у текстовій та авдіоверсіях.

Він доступний трьома мовами:

  •  українською,
  • англійською,
  • іспанською.

Проєкт пропонує 480 хвилин читання або слухання 32 анотацій до книжок українців, які розкривають понад 20 тематик: історію, культуру, традиції України, а також її видатних особистостей.

Серед анотацій на нонфікшн книжки:

  • "Війна за реальність. Як перемагати у світі фейків, правд і спільнот" міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.
  • "Зваблення їжею з українським смаком" шеф-кухаря Євгена Клопотенка;
  • "Шляхетна сила. Моє життя, мій футбол" всесвітньовідомого українського футболіста Андрія Шевченка;
  • "Країна жіночого роду" історика та журналіста Вахтанга Кіпіані;
  • "Ukraїner. Країна зсередини 2".

Також у колекції є добірка з рекомендаціями видатних художніх книжок українських авторів.

Під анотаціями англійською та іспанською мовами творці проєкту закликають іноземців донатити на United24 на підтримку освіти та науки в Україні. Понад 20 книжок українських авторів адаптовано цими двома іноземними мовами вперше.

"Українці створюють продукти №1 у світі, уособлюють єдність та незламність. Ми віримо у силу освітніх ініціатив. Тому прагнемо, аби якомога більше людей у світі відкрили для себе Україну, її місце на світовій арені та справжні сенси свободи", — зазначив засновник Headway Антон Павловський.

Для українців колекція відкрита українською мовою під назвою "Незалежна: Сенси свободи".

24 анотації вже доступні безкоштовно для усіх користувачів. Команда планує доповнювати колекцію та випустити до кінця року ще вісім.

Як скористатися?

Завантажити застосунок можна за посиланням. З початку повномасштабної війни користувачі з України мають безплатний доступ до всіх функцій застосунку Headway на iOS та Android.

Нагадаємо, Німеччина запускає програму підтримки українського книгоринку на €900 тисяч.

Також ми розповідали, що в Україні запустили проєкт "Книга на фронт".

Окрім того, Рубрика розповідала, що в Сполучених Штатах, Південній Кореї та Румунії відкрилися "Українські книжкові полички". Їх уже 40 у всьому світі.

Проєкт "Українська книжкова поличка"реалізують Міністерство закордонних справ, Міністерство культури та інформаційної політики та Український інститут книги. Проєкт був запланований ще до початку повномасштабної війни росії.

"Ми хочемо, щоб про Україну знали з першоджерел про те, якими ми є, про що думаємо, із чим виросли, у чому наше коріння. Думаю, що в цьому полягає основа для розуміння інших країн, інших людей", — сказала Зеленська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: