fbpx
Сьогодні
17:46 28 Вер 2023

У Польщі офіційно підтвердили, що у Пшеводуві відбулося падіння української ракети

Фото: TWITTER.COM/WOLSKI_JAROS

У польському Уряді офіційно заявили, що у листопаді 2022 року в прикордонному селі Пшеводув, згідно з висновками польських експертів, впала українська ракета радянського або російського виробництва.

Про це під час пресконференції в Любліні заявив у четвер генпрокурор Польщі – міністр юстиції країни Збігнєв Зьобро, передає кореспондент Укрінформу.

"Розслідування, проведене польською прокуратурою, привело до висновку, в якому однозначно вказується, що ця ракета була українською, ще радянського чи російського виробництва. Щодо місця пуску та приналежності до конкретного військового угруповання, то це була українська ракета", – підкреслив Зьобро.

При цьому він висловив жаль з приводу того, що українська сторона не хотіла співпрацювати у цьому слідстві.

"Мені дуже шкода, але упродовж багатьох місяців немає співпраці у цій справі",- підкреслив генпрокурор РП.

За його словами, польська прокуратура співпрацює з Україною. Зокрема, він зазначив, що польські прокурори їздили в Україну проводити слідчі дії й документували російські злочини, наражаючи своє життя і здоров'я на небезпеку.

Зьобро підкреслив, що польська сторона завжди шанувала норми українського права і враховувала очікування українців. Тим часом як зазначив польський міністр, з українського боку "немає подібного ставлення до польських слідчих".

"Це триває вже кілька місяців. Я не думаю, що це були рішення на рівні прокуратури. Я думаю, що це рішення, прийняті на високому політичному рівні Української держави", – наголосив польський політик.

Нагадаємо, що напередодні ЗМІ у Польщі опублікували висновок польських експертів, згідно з якими ракета, яка впала у Пшеводуві, внаслідок чого загинули двоє осіб, була випущена силами української ППО.

Що відомо про вибух у польському Пшеводуві?

Як писала Рубрика, 15 листопада, росія завдала масованого ракетного удару по території України, ракети впали неподалік від кордону з Польщею.

Нагадаємо, президент Анджей Дуда заявив, що вибухи на сході Польщі були нещасним випадком, і Варшава не вважає інцидент з ракетою нападом на країну.

У НАТО зауважили, що, за попередніми даними, у Польщі впала ракета української ППО, але провини України в цьому немає.

Після цього президент України Володимир Зеленський запевнив, що Україна прагне встановити всі деталі вибуху у прикордонному населеному пункті у Польщі.

Як писала Рубрика, країни Європейського союзу підтримують думку про те, що саме росія несе пряму відповідальність за ракетний удар по Польщі, який забрав життя двох мирних жителів села Пшеводув.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: