fbpx
Сьогодні
11:50 28 Вер 2023

Українські біженці за кордоном можуть отримувати пенсії міжнародними поштовими переказами Укрпошти: як працює це рішення

Зважаючи, на те, що значна кількість громадян України – через військову агресію російської федерації – перебувають за кордоном, Уряд створив можливість отримання пенсій та грошових допомог за допомогою міжнародних поштових переказів АТ «Укрпошта». 

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство соціальної політики України.

У чому проблема?

Значна кількість українців песнійного віку з початку війни знайшли прихисток за кордоном. Однак не всі пенсіонери мали відкриті рахунки в банках та отримували виплати в Україні через Укрпошту.

Яке рішення?

Уряд створив можливість отримання пенсій та грошових допомог за допомогою міжнародних поштових переказів АТ «Укрпошта» для тих пенсіонерів, що перебувають за кордоном. Зараз проєкт охоплює тих пенсіонерів, що знаходяться у Польщі, але згодом розшириться й на інші країни.

Щоб отримувати пенсію чи грошову допомогу міжнародним пенсійним переказом за рахунок отримувача, необхідно подати Заяву до Укрпошти.

 

Як це працює?

Це можна зробити, заповнивши електронну форму на сайті Укрпошти (https://cutt.ly/7wfQ2gZc ) або заповнивши її у паперовому вигляді за зразком (https://cutt.ly/RwfQ9rAF ) та надіславши на адресу Укрпошти  (вул.Хрещатик, 22, м.Київ, 01001, Україна з приміткою на конверті «пенсія переказом»).

Після обробки Заяви, міжнародний поштовий переказ буде доставлений отримувачу у місяці, наступному за тим, в якому була надіслана заява. Переказ буде надісланий на вказану адресу тимчасового перебування за кордоном.

Перерахунок коштів здійснюватиметься в іноземній валюті тієї країни, де знаходиться отримувач (тобто в Польщі – у злотих).

Нагадуємо, що для отримання переказу одержувач, пенсія якому здійснюється АТ «Укрпоштою»  має пред'явити документ, що посвідчує його особу.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: