fbpx
Сьогодні
13:05 16 Лис 2022

Країни Євросоюзу підтримують Польщу та вважають, що росія є відповідальною за ракетний удар по РП, - посол

Країни Європейського союзу підтримують думку про те, що саме росія несе пряму відповідальність за ракетний удар по Польщі, який забрав життя двох мирних жителів села Пшеводув 

Про це заявив посол Польщі в ЄС Анджей Садось, повідомляє посольське видання WNP.

"Усі країни-учасниці підкреслили, що росія несе пряму відповідальність за вчорашню трагедію, за загибель двох громадян Польщі. Це результат російської агресії проти України", – заявив він.

Дипломат підкреслив, що вчорашня трагедія у Польщі є прямим наслідком масованого ракетного обстрілу України та інфраструктури.

Посол також заявив, що ракетний удар був і є темою номер один в ЄС, зокрема і на засіданні Комітету постійних представників.

"Усі країни-члени висловили свою повну підтримку та солідарність з польським урядом і польською владою в поточній ситуації", наголосив Садось.

Довідка

Нагадаємо, що 15 листопада росія масовано атакувала країну ракетами.

Також, ракети впали неподалік від кордону з Польщею.

Після цього прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони.

Видання АР повідомило, що американська розвідка підтверджує. За їхніми даними, російські ракети у вівторок перетинали повітряний простір Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

Проте в Пентагоні офіційно цю версію не підтвердили.

Президент Польщі Анджей Дуда у зверненні в ніч проти середи заявив, що Варшава не має точної інформації, хто саме запустив ракету. Однак додав, що ракета впала на польську територію, та підтвердив, що вона російського виробництва.

У міноборони росії заявили, що жодних ударів по цілях поблизу українсько-польського кордону не наносилося, і назвало "провокацією" повідомлення про падіння російських ракет у районі польського Пшеводува.

Президент США Джо Байден назвав "малоймовірним" те, що ракета, яка призвела до вибухів та загибелі людей у Польщі, була випущена з росії.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: