fbpx
Сьогодні
15:15 16 Лис 2022

Немає ознак того, що рф готувала напад на територію НАТО: Столтенберг про ракету, яка вибухнула у Польщі

English version here

Ракета, яка впала на території Польщі й забрала життя двох селян, ймовірно, була випущена українськими силами Протиповітряної оборони під час відбиття російських ракетних атак

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу у Брюсселі, пише ЄП.

"Вчорашній вибух стався, коли росія запустила хвилю ракетних атак по Україні. Розслідування інциденту триває і ми маємо дочекатися завершення.

Але у нас немає жодних ознак, що це була навмисна атака.

І немає жодних ознак, що росія готувала напад на територію НАТО", наголосив Столтенберг.

Генсек Північноатлантичного Альянсу заявив, що попередні дані вказують на те, що інцидент стався через використання українських ППО проти російських ракетних атак у вівторок.

"Але я хочу чітко заявити, що це не вина України.

Росія несе повну відповідальність, оскільки продовжує незаконну війну проти України", – підкреслив Столтенберг.

Нагадаємо, раніше президент Польщі Анджей Дуда заявив, що вибухи на сході Польщі були нещасним випадком, і Варшава не вважає інцидент з ракетою нападом на країну.

Як писала Рубрика, країни Європейського союзу підтримують думку про те, що саме росія несе пряму відповідальність за ракетний удар по Польщі, який забрав життя двох мирних жителів села Пшеводув.

Шольц своєю чергою заявив, що випадок з влучанням ракети, що вибухнула на території Польщі та забрала життя двох мирних мешканців, потрібно ретельно розслідувати, але, якби не було, першопричина – це агресивна війна рф проти України.

Повітряні сили України запевнили, що готові надати всі матеріали і своїх спеціалістів, аби встановити істину в інциденті з падінням ракети у Польщі, яка забрала життя двох мирних мешканців села Пшеводув.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: