fbpx
Сьогодні
Фото 15:58 27 Вер 2023

СБУ та НАБУ викрили на корупції суддю з Броварів

Фото: НАБУ

Напередодні співробітники Служби безпеки України та Національного антикорупційного бюро спіймали "на гарячому" суддю Броварського міськрайонного суду Київської області.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужби СБУ, НАБУ та САП.

Як повідомляють силовики, за даними слідства, суддя вимагав 4 тисячі доларів США хабаря за "правильне розв'язання питання" під час судового засідання.

суддя Бровари корупція

Фото: НАБУ

Зазначають, що суддя одержав неправомірну вигоду від представника однієї зі сторін у цивільній справі за ухвалення рішення в її інтересах.

суддя Бровари корупція

Фото: НАБУ

Частину неправомірної вигоди у сумі 1 тис. дол. США він отримав раніше за прийняття ним рішення про витребування доказів у справі.

У НАБУ зауважили, що під час одержання другої частини неправомірної вигоди у сумі 3 тис. дол. США за ухвалення ним у цей день рішення про стягнення боргу на користь позивача його викрили "на гарячому" детективи Національного бюро.

суддя Бровари корупція

Фото: НАБУ

У СБУ уточнили, що 27 вересня судді повідомили про підозру в прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

суддя Бровари корупція

Фото: НАБУ

Окрім того, під час обшуків у нього вилучили розфасовані в різні конверти 15 600 доларів США.

На цей момент тривають слідчі дії, вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу.

Нагадаємо, що Служба безпеки України затримала двох російських агентів, які в ніч на 21 вересня поточного року коригували ворожу повітряну атаку на Київ.

Окрім того, станом на 6 вересня за 2023 рік у Prozorro уклади договорів на відбудову Харкова та області на 1,5 млрд грн. Майже половину цих коштів отримають топ-5 підрядників, які мають зв'язки з місцевою владою і/або шлейф кримінальних проваджень.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: