fbpx
Сьогодні
11:28 27 Вер 2023

Працівники СБУ затримали російських агентів, які 21 вересня коригували удар по столиці

Фото: Служба безпеки України

Служба безпеки України затримала двох російських агентів, які в ніч на 21 вересня поточного року коригували ворожу повітряну атаку на Київ.

Про це пише Рубрика, посилаючись на СБУ.

Як розповідають силовики, кіберфахівці Служби безпеки затримали двох російських агентів, які коригували повітряну атаку російської армії на столицю у ніч на 21 вересня цього року.

За даними слідства, напередодні цієї дати затримані надіслали росіянам координати для удару по місту.

"Основними цілями ворожої атаки були столичні об'єкти життєзабезпечення, у тому числі енергогенеруючі підприємства", наголосили в СБУ.

У відомстві зауважують, що "наведенням" російських ракет на Київ займались двоє місцевих жителів, які працювали на Генштаб ЗС рф (відоме як ГРУ).

СБУ агенти рф

Фото: Служба безпеки України

Як повідомляють силовики, у поле зору воєнної розвідки рф вони потрапили через свої антиукраїнські дописи у соцмережах, які поширювали після початку повномасштабного вторгнення агресора.

Представник російського ГРУ дистанційно завербував обох чоловіків та поставив їм завдання щодо збору розвідданих на території Києва.

За вказівкою російської спецслужби вони відслідковували місця базування та переміщення Сил оборони в столичному регіоні.

Зловмисники фіксували пункти дислокації українських захисників і "втемну" випитували у своїх знайомих "потрібну" інформацію під виглядом побутових розмов.

СБУ агенти рф

Фото: Служба безпеки України

Окрім того, ворожі агенти надсилали своєму російському "куратору" фотографії та геолокації стратегічно важливих об'єктів енергетичної інфраструктури.

СБУ агенти рф

Фото: Служба безпеки України

За кожне виконане завдання зловмисники одержували з рф гроші, які надходили на їхні банківські картки від анонімних "платників".

Наразі слідчі СБУ повідомили обом затриманим про підозру за ч.2 ст.28 та ч.2 ст.111 ККУ (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув'язнення.

Що відомо про нічну та ранкову атаки росії 21 вересня по регіонах України

У ніч на 21 вересня, по всій Україні лунала повітряна тривога через пуски крилатих ракет з літаків Ту-95МС.

Унаслідок ракетного ворожого удару влучання сталися у низці українських областей.

У Києві в результаті падіння уламків є пошкодження у Дарницькому, Соломʼянському, Шевченківському районах. У Дарницькому районі виникли загорання. Є постраждалі: 7 осіб, у тому числі дитина.

Тоді Сили оборони 21 вересня збили 36 крилатих ракет російських загарбників, з 43, запущених із 10 літаків стратегічної авіації Ту-95мс з району західніше Енгельса.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: