fbpx
Сьогодні
08:56 26 Вер 2023

Усі 7 працюючих енергоблоків вивели на максимальну потужність, - Енергоатом

Державне підприємство "НАЕК "Енергоатом" вивело на максимальну потужність усі 7 атомних енергоблоків, які працюють на даний час.

Про це пише Рубрика, посилаючись на сайт підприємства.

"25 вересня ДП "НАЕК "Енергоатом" вивело на максимальну потужність, яка раніше була обмежена умовами роботи ринку, усі 7 працюючих на даний час атомних енергоблоків, додавши 300 МВт потужності вітчизняній енергосистемі", зазначили в "Енергоатомі"

Як уточнюють, на цей час сумарна потужність атомної генерації становить 6400 МВт.

Окрім того на підприємстві додали, що вже завершили перевантаження і ведуть пускові операції на ще одному енергоблоці, який незабаром також буде включений в роботу.

Енергоатом наголосив, що на цей момент триває наймасштабніша ремонтна кампанія в енергетиці, у межах якої поступово виводять з планових ремонтів усі енергоблоки. Це роблять для того, щоб максимально підготуватись до осінньо-зимового періоду та забезпечити електроенергією всіх споживачів.

Що відомо про енергетичну систему України

Нагадаємо, посилаючи з жовтня минулої осені та зими російські війська регулярно й цілеспрямовано атакували енергетичні об'єкти України, зокрема теплові й гідроелектростанції, а також підстанції.

Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький заявляв, що українська енергосистема вийшла із зими зруйнованою на 40–50%, однак до кінця травня було відновлено функціонал 70% пошкоджених об'єктів.

Як писала Рубрика, за 500 днів великої війни від російських обстрілів постраждала половина всієї енергетики України, наразі верифіковано 271 влучання в енергетичні обʼєкти.

Міністр енергетики Герман Галущенко наголошував, що наступної зими очікується продовження ворожих атак на енергетичні об'єкти.

Окрім того, в "Укренерго" закликають до економії. Адже, відновлення енергетичної системи триває й досі. Фахівці очікують, що новий сезон буде складнішим за попереднім, бо енергетика не буде відновлена повністю.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: