fbpx
Сьогодні
17:30 14 Тра 2024

Російські окупанти атакували центр Харкова: відомо про 9 постраждалих

English version here

Ілюстративне фото defence

російські війська атакували Харків, зокрема житлову забудову центральної частини міста. Відомо про девʼятьох постраждалих.

Про це повідомили міський голова Ігор Терехов та очільник ОВА Олег Синєгубов, пише Рубрика.

Окупанти влучили в 10-й поверх багатоквартирного житлового будинку. Минулося без пожежі. Там здійснюють поквартирний обхід та пошук можливих постраждалих.

Також атаки зазнали гаражі — приблизно 10 із них горять.

За попередніми даними, у місті 9 постраждалих у легкому стані, з гострою реакцією на стрес. На місці удару працюють відповідні служби.

Нагадаємо, уранці, 14 травня, російські загарбники атакували Київський район Харкова двома авіаційними бомбами, внаслідок чого постраждали дві людини.

Ситуація у Харківській області

Останнім часом російські загарбники посилено почали обстрілювати прикордонні території України, зокрема і Харківську область.

Від ранку 10 травня прикордонні райони Харківській області знаходяться під масованими обстрілами ворожої армії. Серед цивільних є жертви. Наразі у Вовчанську проводиться евакуація.

Так, у Вовчанській громаді на Харківщині, де російські війська почали наступальні дії, 11 травня внаслідок обстрілів загинули двоє цивільних чоловіків, ще двох поранено.

Також 10 травня у Харківській області на тлі наступів російської федерації 1048 місцевих жителів евакуювали з Чугуївського району, 440 з Харківського, 12 з Богодухівського та ще 275 людей вивезли волонтери.

11 травня речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин повідомив, що у Харківській області українські Сили оборони не дають російсько-окупаційним військам просунутися вглиб області, "сіра зона" не розширюється.

А вже 12 травня стало відомо, що Українські Сили оборони були змушені залишити деякі позиції на півночі Харківської області, а населені пункти перейшли під контроль російських загарбників.

13 травня ворог продовжив наступальну операцію в Харківській області. Російські загарбники окупували ще кілька сіл та продовжують наближається до міста Вовчанськ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: