fbpx
Сьогодні
Відео 12:58 24 Вер 2023

Українська розвідка провела чергову операцію, атакувавши будівлю ФСБ та НПЗ у Курську, - ЗМІ

English version here

Фото: З відкритих джерел

24 вересня у російському Курську відбулося влучання українського безпілотника в адміністративну будівлю, в якій знаходиться фсб рф.

Про це розповіло джерело у Головному управлінні розвідки Міноборони, пише РБК-Україна.

Як запевнив губернатор Курської області рф Роман Старовойт, в результаті цієї атаки "незначно постраждав дах".

"Російські чиновники повідомляють, що внаслідок атаки нібито "незначно постраждав дах". Але, очевидно, що це не так. Там пряме влучення", – розповів співрозмовник.

Як наголошують у виданні, операцію організувало ГУР. Однак у військовій розвідці не підтверджують і не заперечують своєї причетності.

На цей час чіткої інформації про масштаби руйнування чи постраждалих наразі немає.

Нагадаємо, що зранку, 24 вересня, у російському Курську пролунав потужний вибух. Тоді губернатор Курської області Роман Старовойт заявив, що адміністративну будівлю атакував безпілотник.

З його слів, внаслідок удару трохи постраждав дах будівлі. Проте на опублікованих у мережі кадрах помітно, що вибух був потужним. Після цього у місті помітили чорний дим.

Варто зазначити, що сьогодні у Курські відзначають день міста. А в соцмережі ближче до обіду стали повідомляти про повторні вибухи у місті.

Пізніше у Курську був ще один приліт безпілотника, внаслідок чого теж почалась пожежа.

Джерело в розвідці повідомило УП про влучання по нафтопереробному заводу біля курського аеродрому.

Що відомо про вибухи у прикордонних регіонах росії

Зазначимо, що останніми місяцями в різних областях рф майже щодня лунають вибухи, а також трапляються пожежі. Найчастіше "бавовна" трапляється у прикордонних регіонах.

Так, 11 вересня, у Бєлгороді було чути серію потужних вибухів. А в Міноборони рф заявили, що ППО збила 2 БПЛА літакового типу над територією цієї області.

Перед цим, вранці 8 вересня, у Курську спалахнула потужна пожежа – у місті помітили стовп чорного диму. Додамо, що нещодавно у цьому регіоні також повідомляли про вибухи та скаржилися на так звані "атаки дронів".

У цей же день в Брянську внаслідок нової атаки безпілотників знову сталася пожежа на заводі мікроелектроніки "Кремній Ел".

Нагадаємо, що в ніч проти 27 серпня в Курську пролунали вибухи – місцеві жителі в соцмережах повідомляли, що теж чули автоматні черги.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: