fbpx
Сьогодні
18:24 20 Вер 2023

Військові підтвердили ураження командного пункту Чорноморського флоту біля окупованого Севастополя

Центр стратегічних комунікацій ЗСУ підтвердив, що сьогодні зранку, 20 вересня, українські військові завдали успішного удару по командному пункту Чорноморського флоту рф біля Верхньосадового поблизу тимчасово захопленого Севастополя.

Про це йдеться в повідомленні СтратКому в Telegram, інформує Рубрика.

Зранку в окупованому Криму, в районі пагорбів у Севастополі, було чутно вибухи. У небо піднялась авіація, місцеві жителі зафіксували стовпи диму.

Telegram-канал "Крымский ветер" писав, що димова завіса була в Інкермані: там розташована головна нафтобаза Чорноморського флоту, де зберігається пальне.

російський ставленик у Севастополі Михайло Развожаєв заявляв, що в районі акваторії Севастопольської бухти використовуються табельні засоби аерозольного маскування. За його словами, російська ППО збила безпілотники, і ті впали у Верхньосадовому та Качі.

В українській розвідці, коментуючи повідомлення про вибухи, заявили, що "триває планова робота" по військових об'єктах на півострові.

"Уранці 20 вересня ЗСУ завдали успішного удару по командному пункту Чорноморського флоту окупантів біля Верхньосадового", – йдеться у повідомленні СтратКому ЗСУ.

Вибухи в окупованому Криму

Останнім часом в Криму все частіше трапляються вибухи. Окупанти постійно заявляють про нібито успішні відбиття атак безпілотників чи ракетних ударів.

Проте в ніч на 13 вересня в Севастополі "прилетіло" по судноремонтному заводу ім. С. Орджонікідзе. Там на ремонті перебували великий десантний корабель "Мінськ" та підводний човен "Ростов-на-Дону".

Головне управління розвідки заявило, що удар завдали українські війська. За даними української розвідки, десантний корабель та підводний човен відновленню не підлягають.

Водночас британське ЗМІ Sky News з посиланням на українські та західні джерела повідомило, що удар було завдано крилатими ракетами Storm Shadow.

Окрім того, 14 вересня Сили оборони вдарили по двох патрульних кораблях країни-агресора Росії проєкту 22160 типу Василий Быков у південно-західній частині Чорного моря, вони зазнали пошкоджень. Для спецоперації використовували морські дрони.

Додамо, секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що Україні доведеться "викурити" росіян з Криму, якщо вони не підуть з півострова самостійно.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: