fbpx
Сьогодні
Фото 20:40 21 Вер 2023

Президент України зустрівся зі спікером Палати представників США та лідерами обох партій

Фото: ОП

Глава України Володимир Зеленський провів зустріч зі спікером Палати представників Конгресу США Кевіном Маккарті, лідером Республіканської партії в Палаті представників Стівом Скалізом і лідером Демократичної партії в Палаті представників США Хакімом Джефрісом.

Про це повідомляється на сайті Глави держави, цитує Рубрика.

Фото: ОП

Фото: ОП

"У межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки Президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі спікером Палати представників Конгресу США Кевіном Маккарті, лідером Республіканської партії в Палаті представників Стівом Скалізом і лідером Демократичної партії в Палаті представників США Хакімом Джефрісом", – йдеться у повідомленні.

Глава держави зазначив, що Україна щиро вдячнa Палаті представників, Конгресу, обом партіям, Президенту США, його адміністрації та всьому американському народові за непохитну підтримку.

Фото: ОП

Фото: ОП

"Разом ми досягли значного прогресу в захисті демократії, свободи й гідності – цінностей, на яких базуються обидві наші країни. Страждання українського народу від російських воєнних злочинів величезні, але вже понад половину окупованих українських територій звільнено від російських загарбників, і ми чітко бачимо, що повна перемога все ближча", – сказав він.

Зеленський поінформував учасників зустрічі про ситуацію на полі бою. Було обговорено першочергові оборонні потреби України й посилення спроможностей української ППО, особливо напередодні зимового періоду.

Фото: ОП

Президент наголосив, що перемога України буде гарантією того, що ні росія, ні будь-яка інша диктатура не зможе дестабілізувати вільний світ.

"І, щоб перемогти, ми повинні бути разом. І перемагати разом. Ми розраховуємо на вас, на вашу постійну підтримку", – акцентував він.

Візит Зеленського до США

Президент Володимир Зеленський прибув до Сполучених Штатів з робочим візитом 18 вересня.

Спочатку Володимир Зеленський відвідав клініку у Нью-Йорка, де проходять лікування та реабілітацію поранені українські військовослужбовці.

Цього ж дня на полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН відбулися зустрічі Володимира Зеленського з президентом Республіки Кенія Вільямом Руто і президентом Південно-Африканської Республіки Сирілом Рамафосою.

Пізніше, у Нью-Йорку відкрилися загальні дебати в рамках тижня високого рівня 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. У дебатах взяв участь лідер України Володимир Зеленський.

Президент України взяв участь у засіданні Ради Безпеки ООН. Він заявив, що Організація Об'єднаних Націй перебуває у глухому куті щодо російської агресії, та запропонував три пункти для реформування Радбезу.

Також, 19 вересня, на полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, Генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррешем та прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу.

Президент України Володимир Зеленський у Нью-Йорку також провів зустріч з президентом Литви Гітанасом Науседою. Говорили про експорт українського зерна.

21 вересня Зеленський розпочав візит до Вашингтону. Очікують, що глава нашої держави зустрінеться з американським президентом Джо Байденом, а також має завітати на Капітолійський пагорб, де знаходиться Конгрес США.

Також у Нью-Йорку відбулася офіційна церемонія вручення президенту України Володимиру Зеленському премії Atlantic Council Global Citizen Awards .

21 вересня Зеленський зустрінеться з президентом США Джо Байденом.

За даними ЗМІ, президент України також уперше з початку повномасштабної війни полетить до Канади.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: