fbpx
Сьогодні
08:30 20 Вер 2023

Зеленський на полях Генасамблеї ООН зустрівся з Гутеррешем, Мішелем та Нетаньягу

Володимир Зеленський та Антоніу Гутерреш. Фото: ОПУ

19 вересня, на полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, Генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррешем та прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу.

Про це інформує Рубрика із посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

На зустрічі з очільником Євроради Шарлем Мішелем Глава української держави обговорив виконання рекомендацій Єврокомісії щодо вступу України в Європейський Союз.

"Лідери обговорили стан виконання семи рекомендацій Європейської комісії щодо членства України в ЄС. Глава держави поінформував президента Європейської ради про ситуацію на полі бою. У цьому контексті сторони наголосили на важливості оборонної підтримки України з боку ЄС", зазначають у повідомленні.

Володимир Зеленський та Шарль Мішель. Фото: ОПУ

Також повідомляють, що Зеленський та Мішель обговорили реалізацію Української формули миру та підготовку до проведення Глобального саміту миру.

Окрім того, Зеленський зустрівся з очільником ООН Антоніу Гутеррешем.

"Глава держави подякував ООН за зусилля з мінімізації наслідків повномасштабної російської агресії та висловив сподівання на подальшу активну допомогу з боку Організації в оперативному реагуванні на нагальні потреби українського населення в гуманітарній сфері", зауважують у пресслужбі.

Окрім того, сторони обговорили перспективи поновлення роботи Чорноморської зернової ініціативи.

Також, український Президент подякував Гутеррешу за підтримку зусиль України із забезпечення стабільності продовольчих ринків та експорту.

"Володимир Зеленський привернув увагу Генерального секретаря ООН до використання державою-агресором іранських безпілотників для атак на портову та агропромислову інфраструктуру України", – розповіли в ОП.

У цей же день український лідер у штаб-квартирі ООН провів зустріч із прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу.
Зеленський та Беньямін Нетаньягу

Володимир Зеленський та Беньямін Нетаньягу. Фото: ОПУ

"Цілеспрямовані переговори с Беньяміном Нетаньягу про нашу співпрацю, в тому числі у сфері цивільного захисту. Я повідомив йому про удари росіян по наших містах, портах та критичній інфраструктурі з використанням іранських безпілотників", зазначив у Твіттері Глава держави.

Володимир Зеленський та Беньямін Нетаньягу. Фото: ОПУ

Зеленський також підкреслив, що сторони поділилися занепокоєнням щодо розширення військової співпраці між Росією та Іраном.

Візит президента України до США

Літак з українським президентом приземлився у Нью-Йорку ввечері 18 вересня. Згідно з планом, Зеленський запланував зустрічі з американськими політиками, бізнесменами, а також виступ на Генасамблеї ООН.

Український лідер перебуватиме з візитом у Нью-Йорку з 18 по 20 вересня.

Спочатку Володимир Зеленський відвідав поранених українських захисників у лікарні Нью-Йорка.

Цього ж дня на полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН відбулися зустрічі Володимира Зеленського з президентом Республіки Кенія Вільямом Руто і президентом Південно-Африканської Республіки Сирілом Рамафосою.

Пізніше, у Нью-Йорку відкрилися загальні дебати в рамках тижня високого рівня 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

У дебатах взяв участь лідер України Володимир Зеленський.

Як відомо, президент України 20 вересня проведе у Нью-Йорку зустріч із лідером Бразилії Луїсом Інасіу Лулою да Сілвою, а також планується зустріч з американським лідером Джо Байденом у Вашингтоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: