fbpx
Сьогодні
14:10 21 Вер 2023

ППО для України є пріоритетом: Президент прибув до Вашингтона, де проведе важливі перемовини

Фото: Getty Images

21 вересня президент Володимир Зеленський прибув до столиці Сполучених Штатів Вашингтона, де проведе важливі перемовини: серед головних питань – надання ППО для України

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Глави держави.

"Сьогодні важливі переговори у Вашингтоні. ППО для України – серед топових питань", – зазначив Зеленський.

Український лідер додав, що для програшу росії у війні Україні потрібно більше засобів протиповітряної оборони, підтримки на передовій, а також більше санкцій проти російської федерації.

Також Глава держави відреагував на сьогодні масований обстріл України російськими окупантами.

"Я вдячний рятувальникам, які миттєво розпочали ліквідацію наслідків улучань. Дякую й кожній країні, яка вже надала Україні протиракетні системи. Працюємо, щоб повністю позбавити Росію терористичного потенціалу. Маємо прийти до цього результату", – додав він.

Візит президента України до США

Літак з українським президентом приземлився у Нью-Йорку ввечері 18 вересня. Згідно з планом, Зеленський запланував зустрічі з американськими політиками, бізнесменами, а також виступ на Генасамблеї ООН. Візит триватиме з 18 по 20 вересня.

Спочатку Володимир Зеленський відвідав поранених українських захисників у лікарні Нью-Йорка.

Цього ж дня на полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН відбулися зустрічі Володимира Зеленського з президентом Республіки Кенія Вільямом Руто і президентом Південно-Африканської Республіки Сирілом Рамафосою.

Пізніше, у Нью-Йорку відкрилися загальні дебати в рамках тижня високого рівня 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. У дебатах взяв участь лідер України Володимир Зеленський.

Також, 19 вересня, на полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, Генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррешем та прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу.

21 вересня Зеленський розпочав візит до Вашингтону. Очікують, що глава нашої держави зустрінеться з американським президентом Джо Байденом, а також має завітати на Капітолійський пагорб, де знаходиться Конгрес США.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: