fbpx
Сьогодні
Відео 22:38 20 Вер 2023

Президент України у Радбезі ООН закликав створити систему превенції агресії

Фото: ООН

Необхідна система превенції агресій через раннє реагування на дії, спрямовані проти територіальної цілісності та суверенітету держав.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу на Радбезі ООН.

"Потрібна система превенції агресій через раннє реагування на дії, спрямовані проти територіальної цілісності та суверенітету держав. Настав час це зробити", – сказав Зеленський.

Він зазначив, що націям світу варто погодити такий механізм реагування на агресії для захисту інших, який би кожен хотів для власної безпеки.

Президент України підкреслив, що російське вторгнення в Україну показало, що саме може бути таким механізмом.

Зеленський наголосив, що серед іншого, потрібні потужні санкції проти агресора, і не лише на етапі, коли вже відбулась Буча, а й на етапі, коли збирається армія вторгнення.

"Кожен, хто хоче почати війну, має бачити ще до своєї фатальної помилки, що саме втратить, коли почне війну", – зауважив він.

Глава держави наголосив, що питання про застосування превентивних санкцій має виноситись на розгляд Ради Безпеки ООН автоматично, коли будь-який член Генеральної Асамблеї заявляє про загрозу агресії.

"Українські солдати зараз своєю кровʼю роблять те, що Рада Безпеки ООН має робити своїми голосуваннями, – зупиняють агресію та захищають принципи Статуту ООН", – додав Зеленський.

Візит президента України до США

Літак з українським президентом приземлився у Нью-Йорку ввечері 18 вересня. Згідно з планом, Зеленський запланував зустрічі з американськими політиками, бізнесменами, а також виступ на Генасамблеї ООН. Візит триватиме з 18 по 20 вересня.

Спочатку Володимир Зеленський відвідав поранених українських захисників у лікарні Нью-Йорка.

Цього ж дня на полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН відбулися зустрічі Володимира Зеленського з президентом Республіки Кенія Вільямом Руто і президентом Південно-Африканської Республіки Сирілом Рамафосою.

Пізніше, у Нью-Йорку відкрилися загальні дебати в рамках тижня високого рівня 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. У дебатах взяв участь лідер України Володимир Зеленський.

19 вересня, на полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, Генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррешем та прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу.

Як відомо, президент України 20 вересня проведе у Нью-Йорку зустріч із лідером Бразилії Луїсом Інасіу Лулою да Сілвою, а також планується зустріч з американським лідером Джо Байденом у Вашингтоні.

Президент України Володимир Зеленський виступаючи, 20 вересня, з промовою заявив, що право вето, яке загнало Організацію об'єднаних націй в глухий кут через перебування в руках росії, потребує реформатування.Це допоможе повернути силу Статуту ООН.

Також президент Володимир Зеленський озвучив два пункти, виконання яких допоможе повністю припинити бойові дії. Він вимагає, щоб з території України було виведено всі російські війська, включно з Чорноморським флотом рф.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський взяв учать у відкритих дебатах Ради Безпеки ООН на тему "Дотримання принципів та цілей Статуту ООН через ефективну багатосторонність: підтримання миру та безпеки України".

Тема дебатів, які проходять 19–23 вересня, – "Відновлення довіри та глобальної солідарності: прискорення дій щодо Порядку денного до 2030 року і його Цілей сталого розвитку для забезпечення миру, процвітання, прогресу та стійкості для всіх".

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: