fbpx
Сьогодні
Фото 12:10 18 Вер 2023

На Дніпропетровщині відкрили центр для постраждалих від насильства: як працює це рішення

Фото: t.me/belousov_andrei.

У Кам'янському в Дніпропетровській області запрацював Центр психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства.

Про це повідомив міський голова Кам'янського Андрій Білоусов, пише Рубрика.

У чому проблема?

Домашнє насильство завжди має свої ознаки – це умисна дія, що призводить до шкоди фізичному або психічному здоров'ю людини та може відбуватися не тільки між дружиною і чоловіком, а й між дітьми та батьками, йому можуть підлягати літні люди чи співмешканці.

Більшість людей асоціює таке насильство з побиттям, стусанами чи нанесенням тілесних ушкоджень. Проте, розрізняють 4 види домашнього насильства:

  • фізичне,
  • економічне,
  • психологічне,
  • сексуальне.

Слід зазначити, що психологічне насильство супроводжує всі інші форми домашнього насильства.

На жаль, проблема домашнього насильства сьогодні є досить актуальною для нашого суспільства.

Повномасштабна війна, яка наразі триває в Україні, тільки загострює ситуацію, адже, постраждалі від такого насильства не звертаються за допомогою, мовляв, не на часі.

Яке рішення?

У місті Кам'янському на Дніпропетровщині відкрили Центр психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства.

Як це працює?

"На жаль, жорстокість та насильство трапляються в сім'ях. Але тепер в нашому місті створено простір, де людина, яка постраждала від домашнього насильства, зможе відчути себе в безпеці", – написав Білоусов.

Тут жертви насильства перебуватимуть під наглядом спеціалістів, які нададуть психологічні та юридично-консультаційні послуги, допоможуть у вирішенні складної життєвої ситуації.

Приміщення центру складається з чотирьох кімнат з ліжками.

Тут є кухня з технікою, пральна машина, санвузол з урахуванням потреб людей з інвалідністю, душова тощо. На балансі центру також є автомобіль.

Перебувати в центрі жертви насильства будуть безоплатно до 20 днів. Після визначеного періоду постраждалу особу може бути влаштовано до інших спеціалізованих служб, які надають схожі соціальні послуги.

Фото: t.me/belousov_andrei.

Нагадаємо, у Червонограді Львівської області запрацював центр для постраждалих від домашнього насильства.

Окрім того, четвертого квітня у столиці відкрили перший в Україні тренінговий центр психологічної підтримки — Київський центр стресостійкості. "Рубрика" дізнавалася, як він працює і кому допоможе це рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: