fbpx
Сьогодні
Фото 20:00 18 Чер 2023

На Львівщині запрацював центр для постраждалих від домашнього насильства: як працює це рішення

Фото: loda.gov.ua

У Львівської області в Червонограді відкрили центр для постраждалих від домашнього насильства.

Про це повідомили на сайті Львівської ОВА, пише Рубрика.

У чому проблема?

Домашнє насильство — діяння (дії або бездіяльність) фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім'ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім'єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь.

У законі України "Про запобігання та протидію домашньому насильству" визначаються форми домашнього насильства:

  • фізичне насильство;
  • сексуальне насильство;
  • психологічне насильство;
  • економічне насильство.

Яке рішення?

На Львівщині відкрили центр для постраждалих від домашнього насильства. Зазначається, що це перший такий центр у Червоноградському районі.

Фото: loda.gov.ua

Фото: loda.gov.ua

"Центр допомоги є спеціалізованою службою підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, насильства, зокрема сексуального, пов'язаного із війною", – кажуть в ОВА.

Фото: loda.gov.ua

Як це працює?

"У фонд надходять дуже багато запитів для надання підтримки. Один з критеріїв під час нашого вибору – це мотивація громади. Відкриття цього центру – це ідеальна співпраця адміністрації, громадських організацій, в тому числі міжнародних. За фінансової підтримки уряду Фінляндії нам вдалось реалізувати цей проєкт. Тут жінки зможуть отримати консультацію, екстрений прихисток. Є мобільна бригада, яка зможе виїхати на виклик. Ми хочемо не лише боротися з гендерно зумовленим насильством, а й взагалі викорінити його", –  сказала регіональна спеціалістка з протидії гендерно зумовленого насильства Фонду ООН у галузі народонаселення Олена Коханець.

У центрі надаватимуть комплексну соціально-психологічну та первинну правову допомогу, а також соціальні послуги постраждалим. Для жінок з дітьми, які звертатимуться в центр, буде можливість короткостроково або цілодобово залишитись у спеціально облаштованому приміщенні.

Фото: loda.gov.ua

В ОВА додають, що денний центр розрахований на 4 ліжкомісця.

До складу служби входять:

  • менеджер,
  • адміністратор,
  • фахівець із соціальної роботи та психолог.

Працівники співпрацюватимуть зі старостами громад, відділеннями поліції, закладами освіти, охорони здоров'я, службою у справах дітей та бюро безоплатної правової допомоги.

Фото: loda.gov.ua

Нагадаємо, у Львові почав працювати Центр для релокованого бізнесу, де підприємства зможуть облаштувати свої виробництва.

Також ми повідомляли, що у Дніпрі відкрили перший в Україні Центр ветеранського розвитку.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: