fbpx
Сьогодні
09:59 13 Вер 2023

ЗМІ: українська розвідка підтвердила пошкодження десантного корабля та підводного човна у Севастополі

English version here

Фото: З соцмереж

У ніч на 13 вересня внаслідок атаки на тимчасово окупований Севастополь відбулися пошкодження російського великого десантного корабля та підводного човна.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на джерела в українській розвідці, також у соцмережі Х, раніше відомій як Twitter, повідомив ОSINT-дослідник М.Т. Андерсон.

Офіційної інформації про втрати окупантів внаслідок атаки на Севастополь поки що немає.

Севастополь бухта

Проте, як зазанчає Андерсон, станом на ранок 12 вересня в міському порту перебували й інші ключові судна ЧФ рф:

  • "Буян-М" класу "Ропуча",
  • "Адмірал Макаров" (клас "Григорович").

OSINT-аналітик припустив, що були пошкоджені саме десантний корабель "Ропуча" і підводний човен KILO.

Своєю чергою в українській розвідці також підтвердили про враження десантного корабля та підводного човна.

"Є пошкодження судноремонтного заводу ім. С. Орджонікідзе в місті Севастополі, зокрема обладнання. Якщо говорити про плавзасоби, то ми можемо зараз підтвердити ураження великого десантного корабля і підводного човна", зазначили співрозмовники у ГУР.

Севастополь бухта

Окрім того, російський Telegram-канал SHOT пише, що було пошкоджено дизель-електричний підводний човен "Ростов-на-Дону" та великий десантний корабель "Мінськ".

До того ж, російське видання "Агентство" пише, що удару було завдано по майбутньому російському центру будівництва морських безпілотників.

Адже, севастопольський морський завод, який є головним ремонтним заводом Чорноморського флоту рф, з 2024 року мав відновити будівництво нових кораблів та суден. Також, окупаційна влада обговорювала можливість перетворення заводу на центр розвитку саме безпілотних надводних та підводних апаратів.

Севастополь бухта

Фото: Мапа

Як пишуть росзмі, попередньо, внаслідок атаки двоє людей загинули і 26 постраждали внаслідок ракетної атаки ЗСУ на Севастопольський морський завод ім. С.Орджонікідзе. Усі вони – співробітники заводу.

Нагадаємо, що у ніч на 13 вересня у тимчасово окупованому Севастополі пролунали потужні вибухи: окупаційна "влада" міста підтвердила пожежу на судноремонтному заводі в районі Кілен-балки, а міноборони рф заявило про пошкодження двох кораблів.

У оборонному відомстві загарбників наголосили, що цієї ночі було завдано "удару десятьма крилатими ракетами" по судноремонтному заводу ім. С. Орджонікідзе у Севастополі.

Окрім того, як там додали, також завдали удару по "трьома безекіпажними катерами по групі кораблів Чорноморського флоту на переході морем".

За твердженням російського міноборони, окупаційні засоби протиповітряної оборони збили 7 крилатих ракет, а патрульний корабель "Василь Биков" знищив "усі безекіпажні катери".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: