fbpx
Сьогодні
16:14 10 Вер 2023

ГУР: на окупованих територіях місцеві жителі чинять тотальний спротив псевдовиборам

English version here

На тимчасово захоплених територіях України росіянам не дуже вдається імітувати "виборчий процес", до того ж в умовах тотального спротиву місцевого населення робити це важко.

На цьому наголосив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов під час пресмарафону щодо ситуації на ТОТ.

"Звичайно, що нічого спільного ця процедура із виборами не має. Навіть якщо говорити про імітацію виборчого процесу, то й вона відсутня. Самі пропагандисти це розуміють, на території Російської Федерації це теж зрозуміло. Особливо в умовах тотального опору місцевого населення – як пасивного, так і активного", – сказав Юсов.

За його словами, левову частку інформації про ситуацію на ТОТ українські Сили оборони отримують від місцевого населення. Зокрема, про пересування, перебування, особовий склад, сили та засоби ворога.

"Величезна кількість заходів та операцій, яка втілюється у життя, робиться місцевим населенням та місцевим рухом опору. В таких умовах окупанти не почуваються у безпеці, в тому числі й завезені учасники так званого "виборчого процесу". Все, що вони можуть, – це на папері написати якісь спущені згори цифри. Не більше", – додав представник ГУР.

До Головного управління розвідки Міноборони надходить багато інформації від жителів тимчасово окупованих територій про організацію росією фейкових виборів, зазначив Юсов.

"Інформація активно надходить, уже використовується і використана. Частину прізвищ колаборантів, зрадників, а також окупантів, які задіяні у цих псевдовиборах, уже відпрацьовано, а частину було ліквідовано. По іншій частині ведеться робота в їхніх інтересах щодо притягнення до відповідальності та добровільній здачі українським правоохоронцям", – сказав Юсов.

Він додав, що інформації від українського населення тимчасово окупованих територій надходить багато, і для її опрацювання потрібно чимало ресурсу.

"Пробують закидати через цю інформацію і певні елементи гри ворожі спецслужби. Це так само відпрацьовується, і певні запобіжники від цього існують. Але активна позиція українського населення на окупованій території дуже допомагає силам української безпеки і оборони", – зазначив представник ГУР МОУ.

Юсов також повідомив, що серед окупантів є приклади психічних розладів через панічний страх перед українськими силами безпеки і оборони:

"Є нервові зриви. Це стосується переважно цивільних, які завезені з території РФ. Люди бояться ударів українських дронів. В принципі все добре у цьому плані".

Відповідно, підкреслив Юсов, дуже важливо, щоб вільні медіа до усього світу донесли усю суть та геноцидний характер дій окупаційної влади на ТОТ.

Що відомо про псевдовибори на окупованих територіях України

Нагадаємо, 10 вересня на території росії проведуть так звані "вибори" різного рівня, включаючи довибори депутатів Держдуми, вибори глав низки регіонів та депутатів законодавчих органів. Проте кремль хоче провести псевдоголосування і на окупованих територіях України.

При цьому СБУ повідомила про підозру голові Центральної виборчої комісії Росії Еллі Памфілової, яка займається організацією псевдовиборів у тимчасово окупованій частині України. Також правоохоронці СБУ викрили 15 колаборантів, які на Луганщині готують нові "вибори".

Додамо, що наприкінці травня в росії внесли зміни до закону, який, зокрема, дозволяє проводити вибори на окупованих територіях.

За словами речника СБУ Дехтяренка, "бавовни" відбулися на так званій "виборчій дільниці" у тимчасово окупованому місті Кам'янка-Дніпровська Запорізької області та на території муніципального ліцею у Бердянську, після чого бажаючих голосувати поменшало.

Також, у селі Скельки Василівського району Запорізької області українські дрони-камікадзе влаштували "бавовну" у так званому "виборчому" штабі російських загарбників.

Окрім того, в тимчасово окупованій Новій Каховці, що на Херсонщині, партизани підірвали автомобіль окупантів, які транспортували "бюлетені".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: