fbpx
Сьогодні
18:20 08 Вер 2023

Кабмін призначив тимчасового очільника ДСНС

Фото: facebook com DSNSCHERKASY

На засіданні в п'ятницю, 8 вересня, Кабінет міністрів тимчасово поклав виконання обов'язків голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій на Даника Андрія Миколайовича.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram-канал представника Кабміну у Верховній Раді Тараса Мельничука.

Даник Андрій з 28 січня 2020 року був призначений на посаду начальника управління ДСНС України у Черкаській області. До того він був начальником головного управління ДСНС України у Донецькій області.

Він народився 26 жовтня 1978 року в місті Кропивницький.

У 2002 році закінчив Черкаський інститут пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля МВС України.

Довідка

Нагадаємо, 25 серпня уряд звільнив Сергія Крука з посади голови ДСНС. Це пов'язано з перевірками у ДСНС, які проходили у рамках справи про авіакатастрофу в Броварах.

Нагадаємо, 18 січня в Броварах на дитячий садок впав вертоліт Super Puma. На його борту знаходилося керівництво МВС у кількості 9 осіб, включаючи міністра Дениса Монастирського та його першого заступника Євгена Єніна. Загинули всі, хто був у гелікоптері, включаючи пілотів. Загалом повідомлялося про 14 загиблих та 25 поранених.

Також загинули п'ятеро жителів міста Бровари, які опинилися в момент аварії поблизу дитсадка.

У Кабміні відразу доручили створити спеціальну робочу групу, яка взяла на контроль розслідування падіння вертольота у Броварах. А в СБУ назвали кілька версій трагедії: порушення правил польоту, технічна несправність вертольота або навмисні дії щодо знищення транспортного засобу. Після трагедії в Броварах міністрам заборонили літати вертольотами. Поки що їм дозволено пересуватися лише на автомобілях.

Слідчі з'ясували, що для польоту взяли гелікоптер, який був на чергуванні для реагування на потенційні надзвичайні ситуації в Києві та області. Це повітряне судно не мало дозвільних документів на виконання інших видів польотів.

Під час підготовки до польоту командиру екіпажу не повідомили про вкрай несприятливі погодні умови над містом Бровари. А сам екіпаж не мав відповідних допусків до польотів у складних метеоумовах і необхідних сертифікатів. Проте жоден із відповідальних за безпеку польотів не скасував і не переніс виліт.

Через складні погодні умови гелікоптер змушений був виконувати політ на гранично низькій висоті — навіть меншій, ніж висота будівель на маршруті руху. Командир екіпажу побачив перешкоду — багатоповерховий будинок — і почав здійснювати маневр обльоту, але різко піднявся, втратив орієнтування в просторі та під час завершення маневру допустив зіткнення із землею. Як зазначає ДБР — через відсутність необхідних навичок.

При падінні повітряне судно пошкодило дитячий садок, сусідні будівлі та припарковані авто. Окрім керівництва МВС та інших посадовців на борту в авіатрощі загинуло чотири жінки та малолітня дитина, які саме прийшли в садочок. 31 людина, серед яких 13 дітей, постраждали.

Правоохоронці на початку розслідування висунули кілька основних версій авіатрощі, зокрема розглядали замах на життя державних діячів, включно з диверсією.

У серпні 5 посадовцям ДСНС повідомили про підозри за цією справою.

Чотирьох фігурантів відправили під варту без альтернативи внесення застави, ще одному фігуранту призначили цілодобовий домашній арешт.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: